Twee kinderen kleden zich hetzelfde voor "tweelingdag" op school: voor hen is het enige verschil de lengte - BekijkDezeVideo.nl
x
Twee kinderen kleden zich hetzelfde…
Twee politieagenten zien een kind zonder schoenen en met gescheurde sokken: kort daarna geven ze hem nieuwe schoenen Ze weten niet dat haar zoon ziek is en laten een haatbrief achter op de auto die geparkeerd staat op de gehandicaptenplaats

Twee kinderen kleden zich hetzelfde voor "tweelingdag" op school: voor hen is het enige verschil de lengte

31 Augustus 2021 • Door Janine
1.331
Advertisement

Van kinderen wordt gezegd dat ze de "stem van de waarheid" zijn. Ver van de problemen van volwassenen en vrij van de maskers van egoïsme en valsheid, geven de kleintjes ons vaak belangrijke levenslessen. Soms laten ze ons zien hoe we het leven onbezorgd tegemoet kunnen treden en zelfs in de meest complexe situaties de positieve kant van de dingen kunnen zien, maar ze leren ons vooral allerlei vooroordelen weg te nemen. Een belangrijke levensles is in dit geval het verhaal van de kleine Mikey en zijn beste vriend Nehemia tijdens “tweelingdag” op school.

via: Briefly

It’s twin day at Mikey’s school today. This is him and his best friend, Nehemiah 💪🏼💪🏿 he was asked what makes them...

Pubblicato da Michael Jensen su Giovedì 23 maggio 2019

We verplaatsen ons naar de Verenigde Staten, waar een foto die op Facebook is gepost binnen enkele ogenblikken het internet rondging. Michael Jensen deelde namelijk een gebeurtenis die hem bijzonder trof en die volgens hem een ​​voorbeeld zou kunnen zijn voor ons allemaal.

Op de foto staan ​​Mikey, de zoon van Michael, en zijn beste vriend Nehemia. Beiden lijken op dezelfde manier gekleed, het is geen toeval dat de foto is gemaakt tijdens "tweelingdag op school". Een bijzondere dag om integratie te bevorderen en vriendschappen binnen de klas verder te versterken.

De twee beste vrienden aarzelden niet om hetzelfde shirt te dragen en zichzelf als tweelingbroers te beschouwen. In feite overwint hun vriendschap elke barrière en elk vooroordeel, aangezien ze uit twee verschillende families komen. Voor hen is de huidskleur een niet-bestaande factor die niet in het minst in overweging moet worden genomen.

De twee kinderen kregen verschillende vragen van hun ouders en de leraar, maar een van deze trof en ontroerde iedereen. Op de vraag "Wat onderscheidt jullie?”, antwoordden de twee kleine vrienden zonder aarzelen: “Niets! Het enige verschil tussen ons twee is dat Nehemia langer is dan ik!"

Advertisement

Bringing back Mikey crush Mondays 😎 #mcm #mikeycrushmonday #mondayswithmikey #mustbedoingsomethingright #fatherandson...

Pubblicato da Michael Jensen su Lunedì 2 agosto 2021

Een antwoord vol oprechtheid en onschuld dat ons eens te meer laat zien hoezeer kinderen grote meesters van het leven kunnen zijn. Voor de twee kinderen is vriendschap en wederzijdse loyaliteit het belangrijkst. Er zijn geen vooroordelen of stereotypen in de harten van Mikey en zijn vriend. De huidskleur weerhield de twee er niet van zichzelf als een tweeling te beschouwen, een gedachte die altijd de norm zou moeten zijn, bij elke gelegenheid, vooral in de wereld van volwassenen.

Om de een of andere reden zorgen we ervoor dat onze huidskleur ons scheidt en creëren we misleidende vooroordelen. Heel vaak ontnemen deze slechte gedachten ons de kans om buitengewone mensen te ontmoeten en te leren kennen die naast ons wonen. Door dit te doen, missen we de kans om oprechte en loyale vriendschappen te ontdekken, net zoals de twee kleine hoofdrolspelers van dit verhaal.

We hopen dat de post van de jonge vader zo lang mogelijk op internet zal blijven gezien het ongelooflijke belang van zijn boodschap!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt