Een passagier springt op het spoor om een ​​man in een rolstoel te redden die van het perron viel

Janine image
door Janine

04 September 2021

Een passagier springt op het spoor om een ​​man in een rolstoel te redden die van het perron viel
Advertisement

Voor een gehandicapt persoon zijn de moeilijkheden waarmee hij dagelijks wordt geconfronteerd beslist veel groter dan normaal, aangezien steden bijna nooit zijn ontworpen voor hun behoeften. Degenen die in een rolstoel zitten, weten dat ze veel harder zullen moeten proberen om hun leven te normaliseren; het gebruiken van het openbaar vervoer is bijvoorbeeld niet altijd eenvoudig. In de metro van Union Square in New York vond een ongeval plaats met een man in een rolstoel die helaas op het spoor belandde. Van het perron op de rails vallen is al een nachtmerrie voor degenen die hun motoriek volledig in bezit hebben, laat staan ​​voor degenen die niet kunnen lopen! Een tragedie die werd voorkomen, dankzij het snelle ingrijpen van een passagier die niet lang nadacht om de rails op te springen en de man met de rolstoel redde.

via Independent

Een passagier springt op het spoor om een ​​man in een rolstoel te redden die van het perron viel - 1

Op de treinrails vallen is misschien een nachtmerrie voor al die mensen die elke dag met de metro moeten reizen en wachten op het moment om in de wagon te stappen, op vaak erg drukke perrons. Gelukkig werd de tragedie in dit geval vermeden dankzij de heroïsche tussenkomst van een voorbijganger, die niet aarzelde om zichzelf op de rails te werpen om de man in een rolstoel te redden, die per ongeluk viel en in die moeilijke situatie vast kwam te zitten. Kalmte en koelbloedigheid zijn in deze gevallen essentieel, vooral wanneer de nadering van de trein duidelijk is. De episode, die zich afspeelde in de metro van New York, had een gelukkig einde en werd zelfs gefilmd door een journalist die er op dat moment was.

Advertisement

Op een historisch moment zoals het moment dat we meemaken, waarin we ons elke dag meer en meer geïsoleerd voelen, is het belangrijk om dit soort heldendaden te onthouden: samen zijn we sterker. De tussenkomst van deze onbekende heeft letterlijk het leven van een andere man gered - een scène die het belang van gemeenschap en solidariteit blijft benadrukken.

Als je iemand in moeilijkheden ziet, probeer hem dan zo mogelijk te helpen. Alleen zo kunnen we streven naar een betere wereld!

Advertisement