Dit meisje toont haar "baard" op video en verdedigt zichzelf tegen kritiek van degenen die haar vertellen dat ze op een man lijkt - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit meisje toont haar "baard" op video…
Hij is meer dan 80 jaar oud, maar blijft iedereen verbazen door te paraderen met zijn gebeeldhouwde lichaamsbouw 13-jarig meisje werd van school gestuurd omdat haar manier van kleden

Dit meisje toont haar "baard" op video en verdedigt zichzelf tegen kritiek van degenen die haar vertellen dat ze op een man lijkt

06 September 2021 • Door Janine
2.973
Advertisement

Tegenwoordig lijkt het steeds moeilijker om je uiterlijk te accepteren zonder je toevlucht te nemen tot trucs en uitvluchten of zonder het slachtoffer te worden van vooroordelen over je esthetiek. De reden ligt voornamelijk in het feit dat de samenleving esthetische normen heeft opgelegd waaraan je je, of je het nu wilt of niet, moet aanpassen als je niet het grootste deel van je tijd wilt besteden aan het verdedigen van kwaadwillende blikken of beledigingen. Het is duidelijk dat de beste manier zou zijn om jezelf te accepteren zoals je bent, zonder je zorgen te maken over oordelen van buitenaf.

Een meisje plaatste een video op TikTok waarin ze trots haar baard liet zien. Het moet voor haar niet gemakkelijk zijn geweest om de constante kritiek te ondergaan van degenen die zeiden "je ziet eruit als een man", maar ze slaagde erin de klap op te vangen en een levensles te geven aan degenen die haar bekritiseren.

"Je ziet eruit als een man" is slechts één voorbeeld van de vele beledigende opmerkingen die dit meisje op sociale media en in het dagelijks leven heeft ontvangen. De vrouw toont in een video het haar op haar gezicht - haar dat we als een "baard" kunnen definiëren. Dit overtollige haar wordt veroorzaakt door het zogenaamde polycysteus-ovariumsyndroom, een van de meest voorkomende endocriene aandoeningen bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Een polycysteuze eierstok veroorzaakt onder andere hirsutisme, wat de abnormale aanwezigheid van hard, stug haar op de kin van deze jonge vrouw verklaart.

"Ik heb een polycysteuze eierstok en mijn lichaam produceert meer mannelijke hormonen. Dit is de reden waarom ik overtollig haar heb, zoals gezichtshaar", legde het meisje verschillende keren uit aan haar volgers, in een poging om de negatieve opmerkingen in toom te houden.

Het meisje legde ook meerdere keren uit hoe ze op 18-jarige leeftijd laserontharing probeerde, zonder echter haar toestand te kunnen verhelpen. Kortom, niet dat ze niet heeft geprobeerd het esthetische probleem bij de oorsprong te elimineren, maar vandaag, na een paar jaar ervaring, heeft ze geleerd zichzelf te accepteren zoals ze is, en stelt ze alle meisjes voor om hetzelfde te doen.

"Ik accepteerde het en ik ben blij, het scheren van mijn baard maakt deel uit van mijn dagelijkse routine", zei de jonge vrouw, maar ze voegde er ook aan toe: "Meisjes, jullie zijn veel meer dan je gezichtshaar. Alleen omdat je een baard hebt, wil nog niet zeggen dat je je niet sexy of aantrekkelijk kunt voelen."

Advertisement

Veel gebruikers hebben de oprechtheid en vrijheid van meningsuiting van dit meisje enorm gewaardeerd. Bovendien zal haar getuigenis hopelijk een baken van hoop zijn voor al die jonge vrouwen die met dit soort problemen worden geconfronteerd. Het beste advies is om te proberen authentiek en oprecht te zijn, zonder noodzakelijkerwijs mee te gaan met de verwachtingen van anderen: zijn zij belangrijker of jij?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt