"Vrouwen die niet afvallen na de bevalling zijn de oorzaak van echtscheiding": de woorden van deze man zorgen voor veel ophef - BekijkDezeVideo.nl
x
"Vrouwen die niet afvallen na de bevalling…
Ze hebben altijd alles gedeeld, nu ook de zwangerschap: een drieling zal tegelijk bevallen Ze doet alsof ze de bruiloft afzegt om familieleden niet uit te nodigen, maar wordt verraden door de foto's van de gebeurtenis op sociale media

"Vrouwen die niet afvallen na de bevalling zijn de oorzaak van echtscheiding": de woorden van deze man zorgen voor veel ophef

11 September 2021 • Door Janine
3.468
Advertisement

Een Hongaarse fitnessgoeroe is overspoeld met kritiek na een ongelukkige uitspraak tijdens een live op sociale media. De man zei dat vrouwen in de meeste gevallen verantwoordelijk zouden zijn voor de scheiding, omdat ze na de bevalling niet meer in vorm kunnen komen. Je leest het goed: voor Norbert Schobert is het normaal als mannen na de bevalling geen aantrekkingskracht meer voelen voor hun vrouw en het is alleen de schuld van deze laatste als ze weigert zich in te zetten om "20 tot 30 kg" kwijt te raken; dit "rampzalige probleem" vermijden is slechts hun taak: ze moeten weer in vorm komen!

Een uitgesproken seksistische en niet bepaald acceptabele theorie, die op felle kritiek van gebruikers en daarbuiten heeft gezorgd.

via: The Mirror

De Hongaarse fitnessgoeroe Norbert Schobert ging hard tekeer met zijn beweringen, misschien in een poging het debat aan te wakkeren en bekendheid te verwerven. Laten we zeggen dat de achtenveertigjarige er volledig in is geslaagd, maar tegelijkertijd geen goede indruk heeft weten te maken in de ogen van het web.

Zijn uitspraken laten geen ruimte voor misverstanden: "De huid van vrouwen wordt walgelijk na de bevalling", zei hij, voordat hij alle nieuwe moeders adviseerde om af te vallen als ze nog een voldoening gevende relatie met hun partner willen hebben. Harde woorden, waarmee de man, getrouwd en vader van drie kinderen, volhardend doorging: "Mannen mogen niet verweten worden dat ze niet meer van hun vrouw houden als ze niet de moeite nemen om 20 tot 30 kilo af te vallen na de bevalling".

Velen hebben met felle kritiek op deze visie gereageerd, met het argument dat een vrouw, als ze wil afvallen, het voor zichzelf moet doen en zeker niet om haar partner tevreden te stellen. Ook beroemdheden uit de showbizz hebben gebruikers opgeroepen om door Schobert gepromote fitnessproducten te boycotten, terwijl Coca-Cola Hongarije een poster heeft gepubliceerd met verschillende flesvormen met het bijschrift: "Als je van hen houdt, wil je ze in elke vorm #loveyourbody". Voorlopig is de publieke verontschuldiging van Norbert Schobert nog niet gearriveerd, ook niet na verschillende kritische reacties.

Wat vind je van zijn uitspraken?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt