Vader weigert de luier van zijn zoon 's nachts te verschonen omdat "hij zijn 8 uur slaap nodig heeft"

Janine image
door Janine

13 September 2021

Vader weigert de luier van zijn zoon 's nachts te verschonen omdat "hij zijn 8 uur slaap nodig heeft"
Advertisement

We hebben allemaal onze ruimtes nodig en rust, fysieke en mentale ontspanning is een van de meest effectieve balsems om ons dagelijks leven een beetje minder stressvol te maken. Stel je de jonge ouders voor van een jongen of meisje die, kort nadat ze een buitengewoon moment van vreugde en geluk hebben ervaren na de geboorte van de baby, merken dat ze “verlangen” naar die momenten in het verleden dat ze tijd voor zichzelf hadden. Er is niets mis met het willen hebben van mentale ontspanning en even de batterijen op willen laden, maar als je een moeder of een vader bent, is de situatie iets anders...

via AITA/Reddit

Advertisement
Pxhere/Not The Actual Photo

Pxhere/Not The Actual Photo

Op Reddit vertelde een anonieme vader over zijn eigenaardige ervaring met de geboorte van zijn eerste kind, slechts vijf weken voor publicatie; de man zegt dat de baby altijd moedermelk krijgt en dat het zijn vrouw was die hem 's nachts moest voeden; totdat hij echter ook gedwongen werd om 's nachts wakker te worden, klagend dat hij niet genoeg rust kon krijgen:

"Mijn partner en ik hebben een baby van vijf weken oud die uitsluitend borstvoeding krijgt. Hij wordt drie of vier keer per nacht wakker om 20-40 minuten melk te drinken. Aangezien mijn vrouw al wakker is, vind ik dat ze ook de luier moet verschonen. Ik bood aan om de helft van de luiers te verschonen, maar dat vond ze niet voldoende.

Mijn partner vindt dat ik alle luiers moet verschonen sinds ze borstvoeding geeft. Haar stelling is dat, aangezien ze dag en nacht borstvoeding geeft, dat juist is. Ze zegt dat ze tijd nodig heeft om naar het toilet te gaan, water te drinken, enz., terwijl ik de luier verschoon. Vanuit haar oogpunt ben ik vaak humeurig, ik moet meerdere keren gevraagd worden om op te staan ​​en soms discussiëren we omdat ons kind verschoond moet worden."

Advertisement
Wikimedia/Not The Actual Photo

Wikimedia/Not The Actual Photo

Maar daar houdt het niet op: "Relevante informatie: we zijn nu allebei met ouderschapsverlof en als ik weer aan het werk ga in de bouw heb ik 8 uur slaap nodig, maar zij heeft de komende 18 maanden nog verlof. We gaan om 21.00 uur naar bed en ik sta om 6:00 uur op met onze honden en zij staat een uur of twee later op met de baby. Ben ik de slechte? Wat vinden jullie?”

De positie van deze anonieme vader heeft veel harten op het web verwarmd: de één koos zijn kant, de ander kon niet anders dan aan de kant van de moeder van de vijf weken oude baby staan: wat vind jij?

Advertisement