Gepest omdat hij de zoon is van een conciërge, werd hij toegelaten tot 9 prestigieuze universiteiten: een mooie wraak

Janine image
door Janine

17 September 2021

Gepest omdat hij de zoon is van een conciërge, werd hij toegelaten tot 9 prestigieuze universiteiten: een mooie wraak
Advertisement

Zoals we weten, kan onderwijs soms extreem duur zijn. Voor degenen die het collegegeld niet kunnen betalen, kan studeren aan de universiteit een echte uitdaging zijn. Maar uit een bescheiden gezin komen is geen geldige rechtvaardiging voor het opgeven van het streven om je dromen waar te maken, zelfs als ze onmogelijk lijken te kunnen worden verwezenlijkt. Fred Ramon, een Braziliaanse jongen, gaf alles om zijn lot te veranderen door met geïmproviseerde methoden te studeren. Maar dankzij zijn enorme wilskracht en vastberadenheid werd hij toegelaten tot negen Amerikaanse universiteiten, sommige van de belangrijkste ter wereld!

via Revista Forum

Advertisement

Laten we naar Brazilië gaan, waar Fred Ramon, een 20-jarige jongen van zeer bescheiden afkomst, beroemd is geworden om zijn vastberadenheid en intelligentie. Omdat hij in een van de armste regio's van Brazilië woont, is het altijd zijn droom geweest om ooit met een diploma in handen in de Verenigde Staten te kunnen wonen. Een ogenschijnlijk onmogelijk doel gezien de beperkte financiële middelen van de ouders.

Vanaf de eerste jaren van het lyceum, op de Fernando Mota State School, stond Fred bekend als de Afro-Amerikaanse jongen die de zoon was van de conciërge van de school. Helaas is de 20-jarige, zoals vaak gebeurt, vanwege zijn afkomst vaak het slachtoffer van pesterijen of racisme.

Advertisement

Ondanks de constante pesterijen en spot van zijn klasgenoten, bleef Fred gefocust op zijn doel door het enige pad te volgen dat hem naar een andere toekomst zou leiden: studeren. Thuis bewaarde de jonge Braziliaan angstvallig een verzameling boeken die toevallig op straat of in de vuilnisbak waren gevonden, omdat hij het zich niet kon veroorloven ze te kopen. Een kleine schat voor de jongen waar hij enorm trots op is.

Het ongelooflijke is dat Fred dankzij deze boeken en zijn studiemethodologie gepassioneerd raakte over de studie van de Engelse taal, ook gemotiveerd door zijn favoriete zangeres, Christina Aguilera.

“Ik wilde de tekst van de liedjes van mijn favoriete zangeres kunnen begrijpen, ik wilde haar eigen taal kunnen spreken en haar op een dag persoonlijk ontmoeten. Ik luister al naar Amerikaanse muziek sinds ik 4 jaar oud was en sindsdien heb ik altijd de droom gehad om op een dag vloeiend Engels te kunnen spreken”, zegt de jongen. “Toen ik de Engelse taal studeerde, realiseerde ik me hoe interessant de Amerikaanse cultuur was. Dus begon ik mijn leven als Amerikaans staatsburger te plannen door mijn studie te volgen”, besluit Fred.

Fred's moeder, Suly Santo, is altijd erg trots geweest op haar zoon en zijn onstuitbare verlangen om te studeren. Met liefde deed ze altijd al het mogelijke om de studie van haar zoon te vergemakkelijken en begeleidde ze hem te voet naar school, ondanks de stortregens en de kou.

Na meer dan vijf jaar zware opofferingen door Fred en de hele familie, eindelijk het goede nieuws: Fred was geslaagd voor zijn toelatingsexamen voor de universiteit en werd opgeroepen door negen van de belangrijkste universiteiten ter wereld. Van de Universiteit van Florida tot de Universiteit van Arizona, Fred heeft nu keuze te over, hij heeft deze immense voldoening tenslotte ruimschoots verdiend.

Een jongen van goud die werd beloond voor zijn wilskracht en talent, zichzelf verlossend van de vooroordelen van zijn klasgenoten en docenten op het lyceum. We wensen dit wonderkind en zijn hele familie veel geluk!

Advertisement