Ze laten haar niet toe in de supermarkt vanwege haar sportieve kleding: “Het topje is te kort” - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze laten haar niet toe in de supermarkt…
Schoonmoeder koopt dezelfde jurk als de bruid maar wil hem niet ruilen: ze krijgen ruzie Ze vinden een pasgeboren baby achtergelaten op een parkeerplaats in de kou: een stel dat geen kinderen kon krijgen, adopteert hem

Ze laten haar niet toe in de supermarkt vanwege haar sportieve kleding: “Het topje is te kort”

03 Oktober 2021 • Door Janine
1.482
Advertisement

Tegenwoordig hebben we de grote vrijheid om ons te kunnen kleden zoals we willen, een vrijheid die in het verleden niet altijd gegarandeerd was, vooral niet voor vrouwen. Hoewel er tegenwoordig veel meer vrijheden zijn, zijn er ook plekken waar je je nog steeds met zorg moet kleden: op de werkvloer kun je bijvoorbeeld beter niet in een joggingpak of teenslippers verschijnen. Elke context verdient aandacht, maar we dachten zeker niet dat winkelen in fitnessuitrusting ongepast zou zijn. In een bekende supermarkt in Orbetello werd een 30-jarige vrouw bij de ingang geblokkeerd vanwege haar sportieve outfit. "Je mag niet met ontbloot bovenlijf naar binnen", beval de burgerwacht haar, maar Diletta, de jonge sportvrouw, had een topje en een legging die haar enkels bedekte.

Een verdeeldheid zaaiende episode, die aanleiding gaf tot discussie.

via: Repubblica

De sportkleding van Diletta Pelucco, een psychologe en sportieve vrouw van 30 jaar, werd door de bewaker van een supermarkt slecht bekeken, die haar vroeg zich te bedekken voordat ze binnenkwam. De sportieve outfit van de jonge vrouw liet haar schouders en een deel van haar buik onbedekt, ondanks de lange legging tot aan de enkels die ook haar navel bedekte. Geschokt door het verzoek van de bewaker, deelde Diletta ook een foto van hoe ze op dat moment gekleed was, wat het debat op gang bracht tussen degenen die beweren dat er niets mis is met zo gekleed naar de supermarkt te gaan en degenen die het, aan de andere kant, met de bewaker van de supermarkt eens was.

Deze outfit droeg de jonge vrouw ongeveer...

"Ik was in fitnessuitrusting en ik vind het absurd dat we in 2021 nog manieren moeten vinden om vrouwen het gevoel te geven dat ze tekortschieten", zei Diletta boos, die de supermarkt in moest om boodschappen te doen voor haar oma. "Mijn oma wachtte op de boodschappen en ik wilde er niet over discussiëren", merkte de jonge vrouw op, die een shirt moest aantrekken om naar de supermarkt te gaan, "maar ik zal het bedrijf dat de burgerwachten beheert vertellen wat er is gebeurd".

Advertisement

Een episode die het debat in ieder geval open liet. Denk je dat de jonge vrouw te onbedekt de supermarkt binnenkwam? Waarom is zo gekleed op straat gaan hardlopen geen probleem, maar in een supermarkt wel? Deze en andere vragen blijven maar rondgaan op internet, waardoor honderden gebruikers discussiëren.

Wat vind jij ervan?

Tags: AbsurdVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt