Een miljonair laat een deel van zijn erfenis na aan de portier van een hotel waar hij elk jaar verbleef

Janine image
door Janine

05 September 2021

Een miljonair laat een deel van zijn erfenis na aan de portier van een hotel waar hij elk jaar verbleef
Advertisement

De mensen die we door de jaren heen toevallig ontmoeten en met wie we om de meest uiteenlopende redenen te maken hebben, kunnen de loop van ons leven op een onverwachte manier veranderen. Taskin Dasdan werkt al vele jaren als portier bij een groot en vooraanstaand luxehotel in Turkije - jaren waarin hij een aanzienlijk aantal tamelijk vermogende mensen ontmoette die in hetzelfde hotel overnachtten. Hij en alle andere medewerkers hebben de plicht om altijd beschikbaar en vriendelijk te zijn voor de gasten van de structuur en het is onvermijdelijk dat er met sommigen een relatie wordt gecreëerd die we zouden kunnen omschrijven als een vriendschap. Een van de meest prominente gasten van dit hotel was Charles George Courtney, een zeer rijke Engelse toerist die elk jaar graag zijn vakantie in Turkije doorbracht. In de loop der jaren ontwikkelde zich een vriendschap tussen hem en Taskin, tot het punt dat, toen de bejaarde miljonair stierf, de portier in zijn testament was opgenomen.

via turizmajansi

Advertisement
turizmajansi

turizmajansi

Taskin Dasdan is sinds 1990 de portier van het Korumar Hotel De Luxe, in Turkije, en sindsdien verwelkomt hij gasten in de structuur. Onder hen heeft er één een prominente plaats in zijn loopbaan ingenomen, aangezien hij in de loop der jaren een vriend van hem is geworden: Charles, een oudere Engelse toerist die elk jaar zijn vakantie in het Korumar Hotel kwam doorbrengen. Helaas overleed de oude Charles nadat hij er vele jaren vakantie had gevierd en liet hij een testament achter met de namen en achternamen van degenen die zijn kleine fortuin zouden erven. Onder deze namen was ook die van Taskin, tot grote verbazing van laatstgenoemde. Naast hem gingen kleinere percentages van het bedrag naar de andere portieren die Charles altijd hadden verwelkomd tijdens zijn vakanties.

Advertisement
Facebook / TC Taskin Dastan

Facebook / TC Taskin Dastan

Taskin vertelde hoe de relatie met Charles nu een vriendschap was geworden, en hoe de man hem in het verleden al geld had gegeven om in de opvoeding van zijn kinderen te voorzien. Kortom, Charles was een zeer gulle man!

Tot zijn verbazing kreeg Taskin echter een telefoontje uit Engeland om hem te informeren dat hij in het testament van Charles stond en dat hij een van de erfgenamen was. Charles had hem en de rest van het hotelpersoneel behandeld als een deel van zijn familie. Hoe genereus de man ook was, Taskin had zeker niet verwacht een fortuin te erven. Als hij zou willen, zou Taskin misschien niet eens meer hoeven te werken, zo veel was Charles' nalatenschap.

Trip Advisor / Korumar Hotel De Luxe

Trip Advisor / Korumar Hotel De Luxe

Als je nu naar het Korumar Hotel De Luxe gaat, vind je een speciale kamer, 401, de kamer waarin de oudere Engelse toerist elk jaar verbleef, nu ter ere van hem omgedoopt tot "Charlie's kamer".

Advertisement