De was zou niet binnenshuis moeten drogen: enkele van de belangrijkste redenen - BekijkDezeVideo.nl
x
De was zou niet binnenshuis moeten drogen:…
Haar 9 maanden oude zoon heeft zoveel haar dat het lijkt alsof hij een pruik draagt: Ze speelt niet graag met haar kinderen en heeft liever tijd voor zichzelf:

De was zou niet binnenshuis moeten drogen: enkele van de belangrijkste redenen

14 Oktober 2021 • Door Janine
78.045
Advertisement

We doen het allemaal als het buiten geen mooi weer is, als het regent, als het te hard waait of als het vochtig is: we hangen de kleren in huis op om te drogen; iets wat we allemaal minstens één keer in ons leven hebben gedaan, zonder echter te weten dat het ongewenste resultaten kan hebben die mogelijk de gezondheid kunnen schaden van degenen die binnen de muren van het huis wonen. Hier zijn enkele redenen waarom het nooit handig is om kleding binnenshuis te drogen, ook al wist je dit niet!


foto: Pixabay
  • De vochtigheid van kleding die nog niet droog is, kan ademhalingsproblemen veroorzaken: dit geldt vooral voor astmatische mensen; als voor hen het inademen van schimmelsporen niet gevaarlijk is, kan het dit wel zijn als ze dezelfde lucht binnenshuis delen met bijzonder vochtige stoffen.
  • Vochtigheid kan ernstige luchtweginfecties veroorzaken: een hoge luchtvochtigheid, vooral binnen de muren van het huis, kan niet alleen ernstige problemen veroorzaken voor al die mensen die al aan astma lijden, maar ook onvermoede luchtweginfecties veroorzaken, die absoluut moeten worden vermeden.
  • Schimmel kan zich snel in de kamers verspreiden: als we de was in een kamer in huis ophangen, stijgt de luchtvochtigheid in die kamer met ongeveer 30%, juist omdat het warme water dat in de wastrommel achterblijft verdampt en de lucht die we inademen kan worden geladen met onzichtbare schimmels en schimmels die mogelijk schadelijk zijn voor onze gezondheid.
foto: Hippopx
  • Het zou het gevoel van kou in de kamer van het huis kunnen vergroten: in dezelfde binnenomgeving waarin we onze kleren te drogen hebben gehangen, kan het gevoel van kou toenemen; soms is dit gevoel zo sterk in de botten dat we de neiging hebben om het gebruik van verwarming, zoals radiatoren en airconditioners, te verhogen.

Hoe kun je onaangename gevolgen voorkomen? Allereerst moet je de kleding zoveel mogelijk buiten laten drogen, als je ze echt niet kunt laten drogen tijdens de ochtend- en middaguren, versnellen het licht en de zon het droogproces. Laat indien mogelijk ruimte tussen het ene en het andere kledingstuk om ervoor te zorgen dat de stoffen "ademen" en dat de lucht niet overmatig met vocht wordt belast; als sommige dingen al droog zijn in vergelijking met andere kledingstukken, aarzel dan niet om ze meteen van het droogrek te halen.

Vertel eens, ook jij hebt de was minstens één keer in je leven in huis laten drogen, nietwaar?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt