Ze stopt om een ​​blinde man te helpen bij het aanhouden van een taxi: ze weet niet dat haar vriendelijke gebaar werd vastgelegd - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze stopt om een ​​blinde man te…
15 mensen die de eerste stap hebben gezet en hun uiterlijk volledig hebben veranderd Onbekende laat een briefje en 10 euro achter buiten de bar waar hij iets had gestolen: “Neem me niet kwalijk, ik had geen geld en ik had honger”

Ze stopt om een ​​blinde man te helpen bij het aanhouden van een taxi: ze weet niet dat haar vriendelijke gebaar werd vastgelegd

17 Oktober 2021 • Door Janine
4.562
Advertisement

Elke dag staat onze tijdlijn op sociale media vol met tragisch en huiveringwekkend nieuws, dat ons net zo ontmoedigt als het nieuws op het journaal. Af en toe lezen we echter ook goed nieuws uit de wereld: vriendelijke daden die normaal zouden moeten zijn, maar die in de wereld waarin we leven de neiging hebben om op te vallen en meer te schitteren dan normaal. Misschien is dit de reden waarom we het vandaag hebben over een kleine gebeurtenis die in 2017 plaatsvond, maar die ons blijft ontroeren en geloven in de vriendelijkheid van de mensheid. Ryan Hamilton was getuige van een mooi gebaar van vriendelijkheid van een vrouw die een blinde man hielp de straat over te steken. Ryan observeerde het tafereel vanuit het raam van zijn huis en nam enkele foto's van wat er gebeurde.

De honkbalwedstrijd van de Chicago Cubs was net afgelopen en Ryan keek vanuit zijn raam naar de menigte die zich van Wrigley Field verwijderde. Op dat moment zag hij een man in een Cubs-shirt tevergeefs een taxi aanhouden. De man leek in de problemen te zitten en kort daarna realiseerde Ryan zich dat hij blind was. Wat hem schokte was het feit dat hij, terwijl hij er een paar minuten naar keek, merkte dat veel mensen hem onverschillig voorbij liepen: niemand stopte om hem te helpen! Alleen Casey Spelman, een vrouw uit Indianapolis, stopte om de man te helpen. "Ik heb er niet lang over hoeven na te denken", zei Casey, "het was na een wedstrijd van de Cubs en er was nog steeds veel publiek. Ik dacht, ‘wow, dit gaat wel even duren.’”

Op dat moment bood Casey de man hulp aan: "Heb je hulp nodig om een ​​taxi aan te houden?" vroeg ze beleefd. De man antwoordde gekscherend: "Ja, dank je. Aan je stem te horen lijk je heel leuk, taxi's zullen waarschijnlijk eerder stoppen voor jou dan voor mij." Ryan slaagde erin om wat foto's te maken van het mooie moment waarop de vrouw de taxi aanhield voor Yusef Dale, dit is de identiteit van de man.

Casey was ook zo vriendelijk om Yusef te vragen of hij liever op de passagiersstoel of op de achterbank wilde zitten.

Advertisement

Geconfronteerd met zoveel onverschilligheid, bleef Casey's gebaar niet onopgemerkt en veel gebruikers bedankten haar voor het brengen van een lichtpuntje en hoop in deze wereld waar het dagelijks leven altijd bezaaid lijkt te zijn met slecht nieuws.

En jij, wanneer heb jij voor het laatst iemand geholpen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt