Moeder herenigt zich 14 jaar na haar ontvoering met haar dochter: ze dacht haar nooit meer terug te zien

Janine image
door Janine

03 November 2021

Moeder herenigt zich 14 jaar na haar ontvoering met haar dochter: ze dacht haar nooit meer terug te zien
Advertisement

Stel je voor wat een trauma een ouder kan ervaren als zijn kind plotseling verdwijnt; en nee, we hebben het niet alleen over het feit dat het op jonge leeftijd kan overlijden, maar dat een kind op elk moment kan worden ontvoerd of van huis kan weglopen. We hebben allemaal, minstens één keer in ons leven, verhalen gelezen of gehoord van kinderen die zijn ontvoerd of op mysterieuze wijze zijn verdwenen en die na tientallen jaren nog altijd geen rust hebben gevonden in de armen van hun ouders. Maar dit verhaal dat we je vandaag willen vertellen, is een verhaal dat op een vergelijkbare manier begint, maar dat het gelukkigste einde heeft…

via BBC

Dit is het verhaal van Angelica Vences-Salgado, een moeder die een van de meest traumatische ervaringen had die een ouder ooit kan meemaken: op 22 december 2007 werd haar dochter Jacqueline ontvoerd door haar vader Pablo Hernandez, zonder een spoor achter te laten; na jarenlang zoeken hadden ook de politieagenten zelf en het team dat zich bezig hield om het meisje te vinden de handdoek in de ring gegooid. Maar dan, op 2 september 2021, gebeurt er een wonder dat deze vrouw aanvankelijk niet leek te geloven...

Een meisje dat beweerde haar dochter Jacqueline Hernandez te zijn, nam contact met haar op via Facebook, en daarom aarzelde de vrouw niet om onmiddellijk contact op te nemen met de politie van Clermont die de ontvoeringszaak van haar dochter had behandeld; na verschillende bureaucratische perikelen stemde Angelica ermee in om het 19-jarige meisje te ontmoeten dat beweerde haar dochter te zijn in Laredo, op de grens tussen Texas en Mexico.

Advertisement

De grote verrassing moest echter nog komen; toen de politie van Clermont de documenten en het DNA van het meisje onderzocht en analyseerde, leek alles in elkaar te passen: het was echt Jacqueline, Angelica's verloren dochter die al veertien jaar werd vermist. Het is duidelijk dat de moeder, overmand door een ongelooflijke emotie, haar negentienjarige dochter omhelsde tussen tranen van emotie. De in Mexico geboren vrouw had de hoop al lang, te lang, verloren, maar uiteindelijk bracht het doorzettingsvermogen en de gebeden van de vrouw haar dochter eindelijk weer in haar armen.

Een werkelijk ongelooflijk en zeer ontroerend verhaal over gezinshereniging dat ons een zeer waardevolle les leert: we mogen nooit de kaars van hoop in ons hart uitblazen!

Advertisement