Hij is pas 12 jaar oud maar heeft al schoenmaat 55: zijn wanhopige moeder wendt zich tot sociale media om een ​​geschikt paar schoenen voor hem te vinden

Janine image
door Janine

02 November 2021

Hij is pas 12 jaar oud maar heeft al schoenmaat 55: zijn wanhopige moeder wendt zich tot sociale media om een ​​geschikt paar schoenen voor hem te vinden
Advertisement

Het web en sociale media kunnen vaak veel nuttiger zijn dan we denken: je moet alleen weten hoe je ze op de meest correcte manier kunt gebruiken. Facebook-groepen zijn bijvoorbeeld een goede plek om te delen, advies te krijgen en om hulp te vragen. Een "wanhopige" moeder, Tiffany Jones, wendde zich tot een lokale groep om voor haar zoon, Joseph Gamez, een fatsoenlijk paar schoenen te vinden met de juiste maat. Een banaal probleem misschien, ware het niet dat Joseph maat 55 draagt! Je leest het goed: een jongen die op 12-jarige leeftijd voeten heeft die waarschijnlijk op een basketbalveld zouden moeten rennen. De reacties van de gemeenschap en zelfs enkele basketballers waren ongelooflijk!

via Facebook / Tiffany Magee / Street News SA - Grocery Supply Update & More San Antonio and Surrounding

Facebook / Tiffany Magee

Facebook / Tiffany Magee

"Ik weet dat jullie het waarschijnlijk gek vinden”, schreef Tiffany in haar bericht aan een lokale Facebook-groep die ernaar streeft om elkaar te helpen, "maar ik heb enorm veel hulp nodig. Dit bericht moet viraal gaan. Ik weet dat deze groep tot alles in staat is”. Tiffany's vraag bereikte honderden mensen en was heel eenvoudig: "Waar kopen jullie schoenen die geschikt zijn voor “grote jongens” zoals Joseph?".

Advertisement
Facebook / Tiffany Magee

Facebook / Tiffany Magee

Tiffany's zoon heeft in feite veel moeite om kinderschoenen te vinden, gezien zijn schoenmaat en lijdt er tegelijkertijd onder dat hij "jeugdige" schoenen die naar zijn zin zijn, niet kan dragen. Tiffany had alles al geprobeerd voordat ze contact opnam met de Facebook-groep, maar de meeste beschikbare schoenen die ze vond waren voor “ouderen” of in ieder geval voor volwassenen. Joseph moest binnenkort weer naar school en hij had geen schoenen waar hij zich prettig bij voelde.

Gelukkig was de post van Tiffany een groot succes: alleen al in de eerste week kreeg Joseph 15 paar schoenen cadeau!

Facebook / Tiffany Magee

Facebook / Tiffany Magee

Onder de gulle gevers bevond zich ook Brad Stricker, een voormalige professionele basketbalspeler, die zich perfect in het ongemak en het probleem van de 12-jarige kon vinden. Brad gaf hem schoenen en wilde hem persoonlijk ontmoeten om ze bij hem af te leveren. Bovendien ontroerden een paar van de ontvangen schoenen Joseph in het bijzonder: het waren de Air Jordans die Brad Stricker gedurende 10 minuten tijdens een wedstrijd had gedragen. Toen Joseph ze probeerde, begon hij te huilen van vreugde.

Facebook / Tiffany Magee

Facebook / Tiffany Magee

Voor Joseph was het een geweldige eerste schooldag, hij vertelde zijn moeder dat zijn klasgenoten hem zelfs liefdevoller leken nu hij die mooie schoenen had. Maar Tiffany keek hem aan en antwoordde: "Nee schat, het zijn niet de schoenen. Jij bent het. Eindelijk loop je met opgeheven hoofd en merk je de mensen op die van je houden."

Tiffany bedankte natuurlijk de hele gemeenschap uit de grond van haar hart dat ze het probleem van haar zoon wisten op te lossen: "Jullie hebben me liefde en zegeningen gegeven die alleen geld niet kon bieden. Als dit is wat jullie doen voor de mensen, wil ik deel uitmaken van deze gemeenschap”, schreef de vrouw uit de grond van haar hart. Een mooi verhaal dat het einde had dat het verdiende!

Advertisement