Hij keert na een paar dagen terug naar huis en ziet dat het slot veranderd is: het appartement was verkocht zonder zijn medeweten

Janine image
door Janine

06 November 2021

Hij keert na een paar dagen terug naar huis en ziet dat het slot veranderd is: het appartement was verkocht zonder zijn medeweten
Advertisement

Naar huis terugkeren, de sleutels in het slot steken en met grote verbazing ontdekken dat de sleutel niet draait, integendeel, er niet in past, daar gaan de haren van iedereen van overeind staan. Ontdekken dat iemand het slot van je huis moet hebben veranderd, is een nachtmerrie die voor velen lijkt op een naar verhaal dat in de kranten wordt gelezen, maar dat in werkelijkheid echter is dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen. Het verhaal waar we jullie over willen vertellen gaat echter niet over een illegale bewoning maar over de verkoop van een huis... zonder medeweten van de eigenaar!

Het bizarre en dramatische verhaal vond plaats in Luton, in Engeland; dominee Mike Hall werd plotseling gewaarschuwd door de buren: "Meneer, we hebben gezien dat mensen uw huis binnenkwamen." Toen de geestelijke haastig naar zijn stad terugkeerde om uit te zoeken wat er was gebeurd, kon hij de voordeur niet eens met zijn sleutel openen.

via BBC

Geograph / not the actual photo

Geograph / not the actual photo

Dominee Hall probeerde tevergeefs zijn huis binnen te komen, totdat een man de deur voor hem open deed. Nadat hij hem had aangespoord om hem binnen te laten, merkte de predikant met grote schok op dat niet alleen iemand het slot van het huis had veranderd, maar dat hij ook het appartement aan het verbouwen was. Het originele meubilair was verwijderd en een arbeider was bezig met de renovatie. Wat was er aan de hand? Dominee Hall joeg de metselaar het huis uit, luid schreeuwend dat dit zijn huis was, maar de man kwam al snel terug met de “nieuwe eigenaar”. Deze laatste richtte zich tot de geestelijke met deze exacte woorden: "Dit huis is nu mijn eigendom en u hoort hier niet eens te zijn. Gaat u weg."

Wat is er gebeurd? Het lijkt erop dat een kwaadwillende het rijbewijs van dominee Hall had gedupliceerd en kort daarna een bankrekening op zijn naam had geopend, waardoor het huis te koop stond voor £131.000. De nieuwe eigenaar was dus legaal eigenaar van het huis, maar dominee Hall was duidelijk schaamteloos opgelicht.

Advertisement
Pixnio / not the actual photo

Pixnio / not the actual photo

Dominee Hall belde op dat moment onmiddellijk de politie om aangifte te doen van de "diefstal" van zijn huis, maar de politie bleek niet in staat om hem te helpen. Ondanks dat hij al 30 jaar de eigenaar van dat huis was, vertelde de politie de heer Hall aanvankelijk dat het een civiele zaak was en dat hij geen slachtoffer van fraude was: "Ik was geschokt", zei de geestelijke, "toen ik de staat zag waarin het zich bevond. Maar toen ik van de politie te horen kreeg dat ze niet geloofden dat er een overtreding was gepleegd, was het gewoon ongelooflijk.”

De politie van Bedfordshire is een onderzoek gestart om de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Het is onbekend hoe lang de dominee van huis was, maar het blijft schokkend dat vreemden het zich "legaal" hebben toegeëigend. Wat zou jij in zijn plaats hebben gedaan?

Advertisement