Lerares wiens rekenmachine werd gestolen heeft geen geld om een nieuwe te kopen: “Dat geld is voor mijn kinderen”

Janine image
door Janine

09 November 2021

Lerares wiens rekenmachine werd gestolen heeft geen geld om een nieuwe te kopen: “Dat geld is voor mijn kinderen”
Advertisement

Docent zijn is een enthousiaste en moeilijke baan, waarvoor een soort roeping nodig is, ook omdat het, zoals alle belangrijke en cruciale beroepen, enigszins onderbetaald is. In de Verenigde Staten lijkt de kwestie in ieder geval bekend en aan de orde van de dag te zijn. De episode van de rekenmachine die is gestolen van de lerares die zichzelf Marie noemt op TikTok is hiervan een duidelijk voorbeeld. In de klas schreef de vrouw een bericht op het bord waarin ze haar financiële toestand aangaf: "Aan degene die de rekenmachine heeft gestolen, ik heb hem al sinds ik op het lyceum zat: geef hem alsjeblieft terug. Vraag een vriend om hem voor mij achter te laten of hem bij de deur neer te leggen. Mijn kinderen hebben nieuwe jassen en schoenen nodig en ik kan het me nu niet veroorloven een nieuwe te kopen. Dank jullie wel, mevrouw L."

via TikTok / chemwithcorinne

TikTok / chemwithcorinne

TikTok / chemwithcorinne

De video van het verzoek, met het bericht geschreven met een stift op het bord, ging het internet rond en lokte de reactie uit van honderden gebruikers die wilden weten hoe ze de lerares konden helpen. Na een tijdje kreeg de juf als cadeau een pakketje met twee nieuwe kinderjassen, de perfecte maat voor haar kinderen. Naast dit mooie cadeau werden ook diverse rekenmachines en schoolspullen in ontvangst genomen. De vrouw had alleen vriendelijk gevraagd om haar oude rekenmachine terug te krijgen en zoveel solidariteit had ze nooit verwacht.

Het was een zeer grote episode van solidariteit, die alle misstanden van het Amerikaanse schoolsysteem aan het licht bracht: een docent die het zich niet kan veroorloven om een ​​rekenmachine te kopen en tegelijkertijd kinderkleding te kopen, lijkt paradoxaal. In feite zijn de salarissen van docenten extreem laag en Marie gaf zelf toe dat het bijna onmogelijk is om lerares en ook moeder te zijn als je niet in een gezin met ten minste twee vaste inkomens woont.

Advertisement
TikTok / chemwithcorinne

TikTok / chemwithcorinne

Marie, die een diploma in scheikunde en een master in lesgeven heeft, herhaalde: "Mijn salaris is niet genoeg om de kinderopvang en alle andere benodigdheden te dekken. De trieste waarheid is dat de meesten van ons het zich niet kunnen veroorloven om les te geven tenzij we deel uitmaken van een gezin met twee inkomens."

Marie was echt overweldigd door de online respons en hoewel ze haar rekenmachine nog niet terug heeft gekregen, bedankte ze degenen die iets hadden gedoneerd en drong er vervolgens bij anderen op aan rekenmachines naar scholen in de buurt te sturen: "Ik hoop dat deze video ertoe leidt dat veel mensen rekenmachines doneren aan scholen”, schreef Marie. “We hebben er nooit genoeg van”.

Advertisement