Hij vindt £110.000 op zijn rekening en de bank stelt hem gerust dat hij het kan uitgeven: 9 maanden later de koude douche

Janine image
door Janine

13 November 2021

Hij vindt £110.000 op zijn rekening en de bank stelt hem gerust dat hij het kan uitgeven: 9 maanden later de koude douche
Advertisement

Stel je je eens voor dat je onverwacht een grote som geld ontvangt - geld dat je kunt besteden zoals je wilt! Een echt geluk, nietwaar? Stel je dan voor dat na een paar maanden iemand je komt vertellen dat er een fout is gemaakt met de bestemming van het bedrag en dat het geld niet echt van jou was... Hoe groot zou de teleurstelling zijn? Naast het feit dat sommige overtollige uitgaven als gevolg van de tijdelijke beschikbaarheid je mogelijk met niet weinig schulden hebben achtergelaten. Dit alles overkwam helaas Russell Alexander, een 54-jarige man uit Sutton, Norfolk (UK), die van zijn eigen bank garanties had gekregen over het onverwacht ontvangen geld.

via Dailymail

The find has prompted some heated debate

Pubblicato da Liverpool Echo News su Giovedì 11 novembre 2021

Russell Alexander is een 54-jarige Britse klusjesman die plotseling verschillende grote betalingen naar zijn bankrekening kreeg waarvan hij niet begreep waar ze vandaan kwamen. De man belde zijn bank, Barclays, meerdere keren om informatie te krijgen over al dat geld: binnen 9 maanden had de man betalingen ontvangen voor een totaal van 110.000 pond! De bank had hem verzekerd dat het geld "een oude erfenis" was en dat hij, een oude en trouwe klant van de bank, het geld naar eigen goeddunken kon uitgeven. Op dat moment besloot Russell te investeren in zijn plan om een ​​B&B te openen in een huis dat hij had gekocht met het geld van de scheiding, maar dat een renovatie nodig had.

Het probleem is dat de bank na 9 maanden van hoop, inspanning en investering opnieuw contact opnam met de man en zich verontschuldigde voor de tragische fout: dat geld was per ongeluk op zijn rekening overgeschreven.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De bank vergoedde Russell, naast een formele verontschuldiging, £500 voor de geleden schade - een voorstel dat de man teleurstelde, die natuurlijk al veel geld had uitgegeven. "Het was niet logisch dat ze dat geld naar mij hadden overgemaakt, maar ik heb het nagevraagd bij de bank en een accountant: ze zeiden allemaal dat het van mij was en dat ik het kon uitgeven. Ik ben al 40 jaar klant bij de bank en ik vind het schandalig dat ze hun trouwe klanten zo behandelen”, merkte Russell in een zee van schulden op: "Na mij negen maanden valse hoop te hebben gegeven, is hun uitbetaling van £500 een totale belediging."

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Nu zal de man, wie weet hoeveel jaar nog, moeten blijven werken om de kosten terug te betalen waarmee hij een bedrijf probeerde te starten.

Wat zou jij in zijn plaats hebben gedaan?

Advertisement