Hoe je het raam van je oven in een paar stappen wast en weer schoon en glanzend maakt

Janine image
door Janine

21 November 2021

Hoe je het raam van je oven in een paar stappen wast en weer schoon en glanzend maakt
Advertisement

We weten heel goed dat je de oven in je keuken niet wilt openen omdat je beseft dat het dubbele glas absoluut moet worden geschrobd, grondig gereinigd, gewassen en tenslotte gedesinfecteerd. Te veel werk, te veel tijdverlies, moeite en geschikte producten om dit te gaan doen. Wat als we je in plaats daarvan zouden vertellen dat er een gemakkelijke methode is, absoluut goedkoop en waarmee je traditionele oven weer als nieuw en zeer glanzend wordt?

via A Casa di Fabiana

Guardachevideo

Guardachevideo

Allereerst moet je deze eenvoudige dingen bij de hand hebben:

Wat water

Een houten pollepel

Theedoek, keukenpapier of absorberend papier

een spuitfles

Wat citroenzuur

Hier lees je hoe je te werk moet gaan met deze benodigdheden om het glas aan de binnenkant van de oven altijd schoon, glanzend en helder te hebben, alsof het nooit wordt gebruikt: vul de spuitfles met een liter water en twee eetlepels citroenzuur en schud de inhoud en spuit het op het binnenglas van de oven; ongeveer 10 minuten laten inwerken. Wikkel vervolgens het ene uiteinde van de houten pollepel in een doek of absorberend papier (keukenpapier werkt net zo goed) en veeg het voorzichtig over het oppervlak van het glas; als je oven een dubbel glas aan de binnenkant heeft, wordt het resultaat nog beter!

Advertisement
Guardachevideo

Guardachevideo

Et voilà, het glas van je oven zal helder en als nieuw zijn als nooit tevoren; het zal bijna lijken alsof je het nog nooit hebt gebruikt, zo verrassend zal het uiteindelijke resultaat zijn. Vergeet echter één heel belangrijk ding niet: het mengsel van water en citroenzuur dat je gebruikt hebt om het glas van de oven in je keuken schoon te maken, kan ook gemakkelijk worden gebruikt om de pannen van het meest hardnekkige vuil te schrapen, en vergeet de binnenkant van de oven niet minstens één keer per maand schoon te maken!

Heb je deze reinigingstechniek al eens geprobeerd met jouw oven? Zo ja, wat waren de resultaten? Laat het ons weten in de comments!

Advertisement