Om elk product van leer goed schoon te maken, zou het voldoende zijn om een ​​glycerinezeep te gebruiken

Janine image
door Janine

27 November 2021

Om elk product van leer goed schoon te maken, zou het voldoende zijn om een ​​glycerinezeep te gebruiken
Advertisement

Heb je je ooit afgevraagd hoe je leren banken, fauteuils en kleding veilig schoonmaakt zonder het risico te lopen ze voor altijd te verpesten? Veel mensen, uit angst om een ​​ramp te veroorzaken en deze kostbare en dure leren producten in de vuilnisbak te moeten gooien, lezen het etiket en wenden zich tot specifieke schoonmaakmiddelen die een optimaal en veilig resultaat garanderen. Maar wat als we je zouden vertellen dat er een natuurlijk product is dat dit probleem kan oplossen en dat perfect past bij deze zeer delicate meubels, accessoires en kleding van puur leer?

via Leather Cult

Chung Chien-Shan/Flickr

Chung Chien-Shan/Flickr

Vaak kunnen deze leerproducten, die in wezen zeer delicaat zijn en na verloop van tijd kunnen slijten, heel gemakkelijk vies, verpest of bevlekt raken, helemaal niet gemakkelijk schoon te maken en om deze reden wenden veel mensen zich tot experts die ze weer als nieuw kunnen krijgen. Toch is er een natuurlijk product dat "wonderen" doet met alles wat van leer is gemaakt: glycerinezeep, en meer specifiek de zeep die wordt gebruikt om paardenzadels schoon te maken en te laten glanzen.

Dit product, van elk merk en elke algemeen betaalbare prijs, wordt al tientallen jaren en decennia gebruikt in de beste paardenstallen en wordt gebruikt om de zadels van deze majestueuze dieren schoon te maken en te laten glanzen; zadelzeep is rijk aan glycerine, perfect voor het herstellen van amfibieën, laarzen, tassen, jassen, banken en leren accessoires.

Advertisement
Fantastic Services/Flickr

Fantastic Services/Flickr

Gewoonlijk wordt de op glycerine gebaseerde zeep die voor de zadels wordt gebruikt, aan de koper verkocht in een rond bakje die ook is uitgerust met een comfortabele en zachte spons; het enige dat je hoeft te doen om een ​​perfect reinigingsresultaat voor leer of een leerproduct te krijgen, is door wat van deze zeep in het bakje met de meegeleverde spons te nemen, deze voorzichtig en met langzame en cirkelvormige bewegingen eerst op de vlek of op het gebied van vuil, en vervolgens op het gehele leerproduct te wrijven.

Om eventuele resten te verwijderen, veeg je je leren kledingstuk of bank af met een droge doek; als je een glanzend effect wilt, probeer dan ook wat schoensmeer aan te brengen, maar met absolute spaarzaamheid. Maar wees voorzichtig: verdun de zadelzeep nooit met water, gebruik het alleen om de meegeleverde spons af te spoelen en uit te knijpen!

Kende je deze eenvoudige en natuurlijke methode om lederen producten zo goed als nieuw te maken zonder het risico te lopen ze te beschadigen?

Advertisement