Een paar eenvoudige tips om van de geur van sigarettenrook in huis af te komen

Janine image
door Janine

01 December 2021

Een paar eenvoudige tips om van de geur van sigarettenrook in huis af te komen
Advertisement

De geur van sigarettenrook is een van die onaangename en nogal moeilijk te verwijderen geuren, zowel van kleding als van voorwerpen. Binnen roken is helemaal geen goed idee en zelfs de zwaarste rokers vermijden vaak om hun sigaret binnenshuis op te steken, in hun eigen huis, vooral in de slaapkamer. De rook blijft helaas lang in een kamer hangen, zelfs als we het raam openzetten. Naast fysieke schade en schade aan de gezondheid, heeft rook ook de neiging om voorwerpen geel te maken en eventuele aangename geuren op kleding of gordijnen in een slaapkamer te bedekken. Als je rookt en de lucht in huis aangenamer wilt maken, hebben we wat advies voor je. Maar ook als je gedwongen bent samen te leven met een roker die zelfs in de winter zijn sigaret in huis niet opgeeft, kunnen deze tips geschikt voor je zijn.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Allereerst mogen we de "factor luchten” nooit onderschatten: laten we de ramen openzetten! Dit is zeker het eerste wat je moet doen als je te maken hebt met rook in huis en het geldt zowel voor sigarettenrook als voor andere onaangename geuren, zoals bijvoorbeeld aangebrand voedsel. Maar laten we wat meer praktisch advies bekijken:

Maak de asbak schoon: gooi de sigarettenpeuken niet alleen weg maar haal er een doekje overheen… maak hem na langdurig gebruik goed schoon met water en afwasmiddel! Veel van de nare geur die in de kamer achterblijft, is in feite precies te wijten aan wat er in de asbak achterblijft.

Zuiveringszout: Het kan helpen om met rook doordrenkte stoffen of de oppervlakken van voorwerpen in de kamer waar iemand heeft gerookt met zuiveringszout te strooien. Als het gaat om kleding, dekens of andere stoffen, kun je na het weken van het zuiveringszout alles in de wasmachine doen en je zult zien - de geur van rook zal niet langer zo indringend zijn.

Kaarsen: Rooketende kaarsen, of gewoon kaarsen met een aangename geur, kunnen een goede manier zijn om de geur van rook te verminderen.

Advertisement
Pexels

Pexels

4. Witte azijn: dit product dat we dagelijks in de keuken gebruiken, heeft een vrij sterke en penetrante geur, die rook goed kan tegengaan. Behalve om gerechten op smaak te brengen en de afwas te doen, kun je daarom een ​​beetje azijn in een bakje doen dat in de kamer waar gerookt word moet worden geplaatst, om de onaangename geur te verwijderen.

5. Etherische oliën: als je een essentie brander hebt, kun je jezelf verwennen met geuren, net zoals kaarsen. Als je deze niet hebt, kun je de methode van sinaasappelschillen gebruiken! Kook in een pan ongeveer tien minuten wat sinaasappelschillen; de vloeistof kan bijvoorbeeld in de luchtbevochtiger van de radiator! Je bent niet alleen van de rookgeur af, maar je huis ruikt ook aangenaam naar citrusvruchten.

6. Houtskool: de houtskool die wordt gebruikt om hout te verbranden, is ook een natuurlijke geuronderdrukker. Het is daarom voldoende om een ​​​​kom met een beetje kolen in de "rokerskamer" te plaatsen en te wachten tot de nare geur van tabak is geabsorbeerd.

Als je nog andere tips hebt om van de sigarettenrook in huis af te komen, schrijf ze dan in de comments!

Advertisement