Brandweerman zit naast een kind en leest hem een ​​boek voor om hem te kalmeren na een auto-ongeluk

Janine image
door Janine

01 December 2021

Brandweerman zit naast een kind en leest hem een ​​boek voor om hem te kalmeren na een auto-ongeluk
Advertisement

Soms presenteren de engelen zich niet aan mensen met mythologische kenmerken en met vleugels waarmee ze uit de hemel kunnen neerdalen en in onze wereld komen, soms zijn het degenen die gebaren van vriendelijkheid, solidariteit en empathie uitvoeren en die nooit terughoudend zijn om anderen te helpen, en dat doen ze zonder er iets voor terug te vragen. Deze engelen op aarde worden dan ook door velen "helden" vol onbaatzuchtigheid en plichtsbesef genoemd. Ryan Benton, een Amerikaanse brandweerman, was precies dat voor een kind in nood.

via The Epoch Times

Advertisement

Sweetest thing ever! This fireman is reading books to a little girl after being in an accident. First responders are amazing❤️

Pubblicato da Allie Marie Schmalz su Mercoledì 29 settembre 2021

Ryan Benton, een brandweerman uit de deelstaat Montana, in de Verenigde Staten, ging de wereld rond dankzij een zeer tedere foto waarin hij de hoofdrolspeler is met een kind in moeilijkheden; de man, heel dapper, ging naar de plaats van een ernstig auto-ongeluk en terwijl zijn collega's probeerden de vlammen op straat te doven, benaderde Ryan het kind dat slachtoffer was van het ongeval, maar gelukkig veilig en wel; hij ging naast hem zitten en begon hem met kalmte en vriendelijkheid een kinderboek voor te lezen, hem te kalmeren en gerust te stellen.

Een heel lief moment dat op Facebook werd gepubliceerd en dat de harten van velen verwarmde. Ryan Benton heeft hierover geen officiële verklaringen afgelegd, maar zijn collega Cameron Abell, die bij hem op de plaats van het ongeluk was, sprak namens hem: "We zijn naar de plek van het ongeval gegaan. Dat is onze prioriteit. Maar er zijn nog veel meer dingen die verder gaan dan het ongeval zelf, zoals te zien is in dit verhaal op sociale media. Terwijl zijn collega's het wrak aan het opruimen waren, nam die brandweerman, Ryan, de tijd om dat kind zich veilig te laten voelen, door hem gewoon een kinderboek voor te lezen en naast hem te zitten."

Advertisement
Pxhere/Not The Actual Photo

Pxhere/Not The Actual Photo

Velen weten namelijk niet dat sommige brandweerwagens in de VS een aantal geselecteerde kinderboeken vervoeren, die de brandweer kan kiezen en indien nodig kan gebruiken; dit komt omdat vaak veel onschuldige slachtoffers van verkeersongevallen bange en getraumatiseerde kinderen zijn, en daarom kan het hen helpen om naast hen te zitten, met hen te praten en hen te kalmeren door hen een ontspannend boek voor te lezen, om de schok van het moment te overwinnen.

Over één ding kunnen we het alleen maar eens zijn: Ryan Benton was een echte engel die voor dit kind naar de aarde kwam!

Advertisement