Een 10-jarige jongen besluit zijn taarten te verkopen om de ziekenhuisbehandeling te betalen

Janine image
door Janine

13 December 2021

Een 10-jarige jongen besluit zijn taarten te verkopen om de ziekenhuisbehandeling te betalen
Advertisement

Een 10-jarige Argentijnse jongen, Joaquín Nahuel, leerde zelf taarten bakken en decoreren en organiseert nu loterijen om een ​​weefselreconstructie te kunnen betalen. Slachtoffer van een brandwond door een fles alcohol dat als spel werd gebruikt, heeft Joaquin nu een reeks operaties nodig. Nadat 25% van zijn lichaam beschadigd werd, kunnen artsen zijn toestand verbeteren, maar tegen zeer hoge kosten. Het kind maakte echter van de nood een deugd...

via La Naciòn

Advertisement
Victoria Pertussi/Facebook

Victoria Pertussi/Facebook

Het incident vond bijna vier jaar geleden plaats toen Joaquín en zijn broer met een fles alcohol aan het spelen waren en het op wat brandend houtskool sprenkelden. Het vuur bereikte zijn lichaam en hij werd een hele maand in het ziekenhuis opgenomen om te herstellen van een vreselijke verwonding.

"Ik was met mijn broer aan het spelen en alles verliep vreedzaam", zei Joaquin "op een gegeven moment waren we echter in vlammen gehuld. Het was de verjaardag van mijn moeder en we hadden besloten om het te vieren met een barbecue met vrienden. Op een gegeven moment besloten mijn broer en ik om voor de lol een fles alcohol in het vuur te gooien. Het spreekt voor zich dat de explosie ons in een mum van tijd overrompelde”, besluit de jongen.

De jongen ontwaakte met meer dan 25% van zijn lichaam bedekt met brandwonden. Artsen waarschuwden de ouders onmiddellijk dat Joaquín nog geopereerd zou moeten worden vanwege de littekens op zijn nek en gezicht.

"Joaquin heeft vier huidexpanders nodig om zijn gezicht te reconstrueren vanwege de vreselijke littekens", zei zijn moeder Raquel, alleen voor het gezicht. Ook is het mogelijk dat er na verloop van tijd andere ingrepen nodig zijn vanwege de groei en de elasticiteit van de huid."

Advertisement
joaquinn5084/Instagram

joaquinn5084/Instagram

Helaas voor de jongen zijn dit bedragen die de familie van de jongen zich niet kan veroorloven. Toch gaf Joaquin niet op. Hij stopte al zijn energie in zijn passie om manieren te vinden om genoeg geld te verdienen met zijn grote passie: koken en gebak.

"Hij begon op zesjarige leeftijd met het bakken van taarten toen mijn vader hem vertelde dat hij bizcochuelos (een soort gebak voor bij de thee) moest maken," zei de moeder trots. "Aanvankelijk maakte hij ze zonder vulling. Daarna begon hij ze te maken met vulling en verbeterde hij steeds meer in de decoratie van de taarten. Het ongelooflijke is dat hij het helemaal alleen deed”, besluit de ontroerde moeder.

Victoria Pertussi/Facebook

Victoria Pertussi/Facebook

Het succes van de creaties van "Joaco", zoals zijn vrienden hem liefkozend noemen, kwam dankzij zijn Facebook-pagina genaamd "Delicias JN", waar hij dagelijks bestellingen begon te ontvangen en zo de nodige fondsen voor zijn ingrepen ophaalde. Maar zijn succes is hier zeker niet toe beperkt, want hij is erin geslaagd een van zijn grootste dromen waar te maken: een bezoek brengen aan het stadion van Boca Juniors - zijn favoriete club - en een diner koken voor zijn favoriete spelers!

Kortom, ondanks zijn jonge leeftijd zullen zijn inzet en moed hem zeker veranderen in de banketbakker die hij droomt te worden. We wensen deze kleine patissier veel succes toe!

Advertisement