Hij maakt broodjes klaar in een fastfoodrestaurant met zijn zoontje op zijn borst gewikkeld: een scène die tot discussie heeft geleid

Janine image
door Janine

23 December 2021

Hij maakt broodjes klaar in een fastfoodrestaurant met zijn zoontje op zijn borst gewikkeld: een scène die tot discussie heeft geleid
Advertisement

Hij maakt sandwiches voor een bekende Amerikaanse fastfoodketen, in eerste instantie lijkt hij niets bijzonders te doen: hij maakt gewoon broodjes voor de klanten van het restaurant. Dan, als we beter kijken, kunnen we iets anders opmerken. Aan zijn borst, gewikkeld in een draagzak, heeft deze werknemer zijn pasgeboren baby die zich laat wiegen door de bewegingen van zijn vader. Een video die meteen viraal ging op TikTok en een stortvloed van lovende commentaren met zich meebracht, en anderen die dit soort situaties onmogelijk achten, beweren dat het niet echt is.

via Leslie Munoz/TikToK

lesliemunoz/TikTok

lesliemunoz/TikTok

De video die viraal ging op TikTok en waarin een vader aan het werk is met een baby op zijn borst, ingebakerd in een draagzak, zorgde voor veel discussie. Aan de ene kant zijn er mensen die, in de overtuiging dat het filmpje echt is, nadenken over de toestand van werknemers tegenwoordig en over alleenstaande vaders. In feite bevinden vaders die scheiden zich vaak in erbarmelijke economische omstandigheden. Vaak kunnen ze met hun loon de kosten van twee huizen, alimentatie voor de vrouw, de ondersteuning van de kinderen en de oppas voor als ze moeten werken, niet dekken.

Advertisement
lesliemunoz/TikTok

lesliemunoz/TikTok

Zo moeten steeds meer mensen zich behelpen om ook tijdens de werkuren voor hun kinderen te kunnen zorgen. Degenen die zich tot de grootouders wenden, hebben het meeste geluk, maar ook andere familieleden, buren en vrienden zijn vaak betrokken. De Verenigde Staten is het land ter wereld met het hoogste percentage eenoudergezinnen en zou volgens een onderzoek van het Pew Research Center 23% van alle huishoudens uitmaken. Volgens de laatste beschikbare gegevens, die van 2018, leeft bijna een kwart van de Amerikaanse kinderen onder de 18 jaar in een eenoudergezin.

lesliemunoz/TikTok

lesliemunoz/TikTok

Een probleem dat ook op de rest van de planeet steeds sterker wordt gevoeld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de problemen van ouders met betrekking tot het werk interesse en discussies opwekken. Ook omdat degenen die kinderen mee naar het werk brengen over het algemeen slecht worden bekeken. Het is immers niet eenvoudig om voor een kind te zorgen en tegelijkertijd de grootst mogelijke aandacht te besteden aan de professionele taken.

lesliemunoz/TikTok

lesliemunoz/TikTok

Er zijn echter mensen die beweren dat deze video niet authentiek is, maar dat het nep is. In feite zijn er over de hele wereld vrij strikte gezondheidswetten voor degenen die met eten en drinken omgaan.

Daarom zou dit soort gedrag in zo'n belangrijke fastfoodketen niet zijn toegestaan ​​​​voor restaurantmedewerkers. Dus zou deze video, op het eerste gezicht schokkend, zijn gemaakt met de bedoeling om internetgebruikers te provoceren en te laten discussiëren.

Een twijfel die voorlopig echter niet is weggenomen.

Advertisement