Een pasgeboren tweeling huilt constant tot ze elkaar omhelzen (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

11 December 2021

Een pasgeboren tweeling huilt constant tot ze elkaar omhelzen (+ VIDEO)
Advertisement

Er is iets magisch als een kind wordt geboren en op deze wereld arriveert, zowel voor de ouders van de kleine die hem met veel liefde wensten, als voor het medische team dat ervoor zorgde dat hij op dat moment werd geboren. We kunnen werkelijk alles zeggen, maar we kunnen zeker niet ontkennen dat het ter wereld komen van een pasgeborene een van de meest opwindende en ontroerende wonderen is die een mens ooit in zijn leven kan meemaken. En de video die we je gaan laten zien is daar ongetwijfeld een overweldigend bewijs van.

via Rodrigo Da Rosa/Instagram

Advertisement

Dit is iets wat Dr. Rodrigo da Rosa heel goed weet, een arts gespecialiseerd in onvruchtbaarheid die woont en werkt in Moema, in de Braziliaanse stad San Paolo; in zijn kliniek voor geassisteerde voortplanting, Mater Prime genaamd, heeft de Zuid-Amerikaanse arts echt al heel wat gezien, en hij weet zeker heel goed dat als een zeldzame en onverwachte geboorte op het punt staat plaats te vinden, dit noodzakelijkerwijs verteld moet worden, en ook vastgelegd door een smartphonecamera. Dat is precies wat Rodrigo da Rosa deed in 2018, toen hij een korte video van een wonderbaarlijke en spectaculaire geboorte op zijn Instagram-profiel plaatste.

In de video die in de loop der jaren het web rond is gegaan, heeft de Braziliaanse arts de allereerste momenten in de wereld gedocumenteerd van een ontroerende identieke tweeling die niets anders deed dan elkaar omhelzen tussen de ene huilbui en de andere.

Advertisement

In de ontroerende scène vereeuwigde Dr. Rodrigo da Rosa deze tedere identieke tweeling die aanvankelijk niets anders deed dan huilen en vervolgens in slaap vallen, om plotseling wakker te worden en om weer te huilen; pas toen de verpleegsters van de dokterskliniek hen bij elkaar brachten, omhelsden de twee identieke baby’s elkaar en kalmeerden vervolgens. Een ogenschijnlijk eenvoudig gebaar, dat echter zo ontroerend was dat het de harten van het hele medische team verwarmde dat de moeder had geholpen om deze prachtige baby's ter wereld te brengen.

Zou je na het bekijken van deze korte video geen zin hebben om ze allebei op te pakken en zachtjes te wiegen? Ze zijn werkelijk prachtig!

Advertisement