Ze verhuizen definitief naar hun zoon als ze ontdekken dat hij rijk is geworden: de ouders zorgen voor ophef

Janine image
door Janine

09 December 2021

Ze verhuizen definitief naar hun zoon als ze ontdekken dat hij rijk is geworden: de ouders zorgen voor ophef
Advertisement

Wanneer een ouder een kind krijgt en opvoedt, weet hij diep van binnen dat hij zou willen dat hij volwassen werd naar zijn eigen beeld en gelijkenis; een man met rechtschapen principes die misschien een winstgevende en voldoening gevende carrière tegemoet gaat; praktisch een droom voor elke zichzelf respecterende moeder en vader. Maar wat gebeurt er als een kind niet dezelfde voetstappen volgt die door de ouders zijn uitgestippeld of gesuggereerd? Een nogal merkwaardig en bijna absurd verhaal werd op Reddit verteld door een anonieme gebruiker, die zijn frustratie de vrije loop liet door over zijn bijzondere relatie met zijn ouders te vertellen...

via AITA/Reddit

Kristina Hoeppner/Flickr - Not The Actual Photo

Kristina Hoeppner/Flickr - Not The Actual Photo

De gebruiker die zijn verhaal op Reddit publiceerde, zei dat hij niet het pad volgde dat zijn ouders voor hem hadden uitgestippeld, en ook niet het professionele pad had gekozen dat ze hem hadden aangeraden. Maar toen de zoon, na 17 jaar niet met elkaar te hebben gepraat, opnieuw contact met hen probeerde te krijgen, veranderden ze plotseling toen ze ontdekten dat hij een goedbetaalde baan had: hij was bankier en, in zijn vrije tijd, acteur. Dit is wat er gebeurde volgens de woorden van de anonieme gebruiker: “Veel van mijn familieleden zijn artsen, dokter zijn is het enige aanvaardbare beroep in hun ogen en iets anders dan dat wordt niet gemakkelijk geaccepteerd. Toen ik mijn familie vertelde dat ik GEEN arts zou worden maar dat ik een acteercarrière zou opbouwen of een youtuber zou worden en mijn inkomen zou aanvullen met kleine zakelijke activiteiten, zetten ze me uit huis en verloren we 17 jaar contact.

Na verloop van tijd verhuisden ze naar het Verenigd Koninkrijk en mijn zus werd arts en mijn oudere broer volgde een studie neurochirurgie, die hij nu heeft afgerond. We kwamen weer in contact tijdens de pandemie en ze vertelden me dat ze terugkeerden naar Sydney omdat mijn broer een baan van $750.000 per jaar had.

De afgelopen 2 jaar hebben ze me nooit gevraagd hoe mijn acteercarrière is verlopen in Sydney. Ze hadden gelijk dat ik het niet "groots deed" in de acteerwereld, maar ik "deed het groots" als investeringsbankier en werd onlangs partner bij de bank waar ik werk.

Advertisement
Dennis van Zuleijkom/Flickr - Not The Actual Photo

Dennis van Zuleijkom/Flickr - Not The Actual Photo

"Het gebeurde op vrijdag toen ik ze tegenkwam om boodschappen te doen, maar toen we besloten om af te spreken om elkaar te zien, stelden ze voor om naar mijn huis te gaan voordat we uit eten gingen. Toen we bij mijn huis aankwamen, dachten ze dat ik een kamer huurde en ze vroegen me hoeveel de huur was, ik vertelde hen dat ik niet huurde en dat dit mijn huis was. Ze waren geschokt en beschuldigden me ervan jarenlang tegen hen te hebben gelogen en hen alleen maar te ontmoeten om mijn "waarschijnlijk verdiende" rijkdom te laten zien, en ze besloten me te vertellen dat ze nu bij mij zouden komen wonen in plaats van bij mijn oudere broer, aangezien ze niet in een slechter huis willen wonen dan dat van hun zoon.

Ik lachte om hen en herinnerde hen eraan dat ze van mijn broer en zus veel hadden verwacht, niet van mij, en dat ze meer kans hadden om bij mijn buren te wonen dan bij mij. Op dat moment dreigden ze "me uit hun testament te verwijderen", waarop ik hen eraan herinnerde dat ze het zich niet eens kunnen veroorloven om huizen in mijn buurt te kopen, dus hun wil en bezittingen doen er niet echt toe voor mij. Had ik gelijk om hen op deze manier te antwoorden?"

Wat zou jij op de vraag van de zoon hebben geantwoord? Had hij gelijk of ongelijk om zijn ouders op deze manier te “behandelen”?

Advertisement