Dakloze man geeft portemonnee terug met $3.300 van student: de gemeenschap beloont hem

Janine image
door Janine

12 December 2021

Dakloze man geeft portemonnee terug met $3.300 van student: de gemeenschap beloont hem
Advertisement

Als je veel essentiële dingen in het leven mist, waaronder een stabiel huis om in te wonen, kan het vinden van een tas vol geld een geweldige kans zijn. Dave Tally is echter een dakloze man die geen misbruik wilde maken van de verstrooidheid van een onbekende en geen "dingen wilde houden die niet van hem waren". De achtergelaten rugzak die de man aantrof bevatte 3.300 dollar aan contanten en alsof dat nog niet genoeg was ook een laptop. In plaats van de gemakkelijke weg te kiezen, koos Dave Tally voor de weg van vriendelijkheid, waarbij hij de rugzak en al zijn inhoud teruggaf aan de rechtmatige eigenaar.

via Youtube / ABC News

Advertisement
Youtube / ABC News

Youtube / ABC News

Dave Tally is een goed mens en als zodanig wilde hij dat geld en die computer teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Natuurlijk moet de verleiding groot zijn geweest om dat geld te nemen en zijn leven te veranderen, maar diep in zijn hart wist hij hoe verkeerd dat gebaar was: dat geld was niet van hem. Denkend aan de arme ziel die dat geld moet hebben verloren, ging de dakloze naar de vereniging waar hij regelmatig vrijwilligerswerk doet, om hulp te vragen bij het opsporen van de eigenaar van de rugzak. De organisatie, de "Tempe Community Action Agency", kon de eigenaar vinden en contact met hem opnemen; het was een student van de Arizona State University, Brace Belanger, die een gebruikte auto zou kopen, maar hij was zijn rugzak al ongeveer 5 dagen kwijt.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De jongen kon niet geloven dat iemand zijn rugzak had gevonden en van plan was hem terug te geven. Zijn geluk was enorm toen de organisatie contact met hem opnam om het goede nieuws te delen. Om zijn dankbaarheid te uiten, gaf Brace Belanger Dave Tally wat geld en uitte hij zijn voornemen om vrijwilligerswerk te doen bij de "Tempe Community Action Agency", die zo hard had gewerkt om hem op te sporen. "Dit is het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt, denk ik. Het is echt een goede levensles, die me helpt om mijn vertrouwen in mensen te behouden", zei Belanger.

Hoevelen zouden dat geld hebben gehouden, terwijl ze veel meer geld hadden dan Dave Tally? Toen de gemeenschap van het verhaal hoorde, wilde ze de dakloze belonen voor zijn grenzeloze vrijgevigheid en vriendelijkheid door hem geld, een baan en gratis diensten aan te bieden om weer op de been te komen en zijn leven weer op de rit te krijgen. Dave Tally, 49 jaar, heeft eigenlijk altijd gewerkt en had nooit gedacht dat hij op een dag dakloos zou worden, maar door een reeks onaangename gebeurtenissen kwam hij op straat terecht. Vandaag voelt hij zich gelukkig dat hij zo'n sterke en aanwezige gemeenschap om zich heen heeft, en is dankbaar: "Ik had dit allemaal nooit gedacht. Ik dacht alleen dat ik de rugzak zou terugbrengen en dat het daar zou eindigen".

Advertisement