Ze viert haar 100e verjaardag in het gezelschap van haar oudere zussen die 102 en 104 jaar oud zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze viert haar 100e verjaardag in het…
Haar ex weigert te betalen voor de geannuleerde bruiloft: ze verkoopt de verlovingsring van zijn overgrootmoeder Ze is 63 jaar oud en heeft een gespierde lichaamsbouw: na de scheiding wijdde ze zich aan fitness

Ze viert haar 100e verjaardag in het gezelschap van haar oudere zussen die 102 en 104 jaar oud zijn

13 Januari 2022 • Door Janine
1.824
Advertisement

Een ongelooflijke verjaardag werd gevierd in de staat Kansas, die van Frances Kompus, een zeer gelukkige vrouw. De bejaarde vrouw vierde namelijk haar 100ste verjaardag op 11 november 2021, maar het bijzondere van deze blijde gebeurtenis is dat… ook haar oudere zussen aanwezig waren om het te vieren!

Julia Kopriva is al 104 jaar geworden, terwijl Lucy Pochop op het punt staat haar 102e verjaardag te bereiken. Respectabele doelen die de zussen hebben bereikt terwijl ze nog in goede fysieke en vooral mentale gezondheid verkeren. Dit drietal zal wel moeite hebben om alle kaarsjes op hun taart uit te blazen!

Het aantal honderdjarigen in de wereld neemt steeds sneller toe, mede dankzij nieuwe technologieën en algemeen welzijn waar gelukkig steeds meer mensen bij betrokken zijn. In de loop van de 21e eeuw zijn er wereldwijd meer dan 20 miljoen honderdjarigen geregistreerd en dit spreekt boekdelen over de mate van welzijn die nu in veel landen wordt bereikt. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld werd de honderdjarige Frances Kompus vergezeld door haar twee oudere zussen Julia Kopriva, 104, en Lucy Pochop, 102, bij deze prachtige mijlpaal.

De drie zussen - die in de loop van de tijd moeders, grootmoeders en overgrootmoeders zijn geworden - groeiden op op een boerderij in het kleine stadje Beardsley, in Kansas, nadat hun grootouders van Tsjechoslowakije naar de Verenigde Staten waren geëmigreerd, waar ze boeren werden in Rawlins County.

Met een rijk verleden achter de rug hebben deze drie zussen echt veel te vertellen, vooral aan de nieuwe generaties:

"Ik herinner me hoe we naar school liepen," zei Lucy in een interview, “En dan heb ik het over het lopen van minstens drie kilometer. Het was een lange wandeling." Julia daarentegen, de oudste van de drie, herinnert zich hoe ze vroeger naar de akkers gingen om hun vader te helpen met de oogst: "Wat ik me goed herinner, is dat mijn vader geen moderne tractoren had. Het meeste werk werd met de hand of met behulp van ossen gedaan."

Advertisement

"Zelfs in moeilijke tijden, zoals tijdens de Grote Depressie, kookte onze moeder altijd de kip die ze serveerde samen met de gedroogde bonen", herinnert Frances, de jongste, zich. Misschien is gezond eten een van de redenen waarom zij en haar zussen het geluk hebben zo lang te leven. Volgens deze opgewekte dames zijn de belangrijkste ingrediënten voor een gezonder en langer leven: in gezelschap zijn, veel wandelen en simpelweg “doorgaan".

Simpel gezegd, op de vraag "hoe is het je gelukt om zo lang te leven?", antwoorden de drie zussen met een eenvoudige zin: “We eten goed, bidden en proberen ver weg van problemen te blijven".

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt