"Lieve Kerstman, help mijn zus, ze wordt gepest": de ontroerende brief van het kleine broertje

Janine image
door Janine

19 December 2021

"Lieve Kerstman, help mijn zus, ze wordt gepest": de ontroerende brief van het kleine broertje
Advertisement

Wanneer de kersttijd nadert, komt de hele familie in feeststemming; van de oudste tot de jongste, we bereiden ons met verbazing en verwachting voor op de meest magische dag van het jaar; vooral de kleintjes, die niet kunnen wachten om hun brief aan de Kerstman te schrijven om hem om speelgoed te vragen dat ze al zo lang willen, in de hoop vervuld te zien worden. Maar niet alle kinderen zijn hetzelfde, en velen vragen niet om materiële dingen van de Kerstman, maar om daden van vriendelijkheid die mensen kunnen helpen die het minder goed hebben dan zijzelf. Dit prachtige kerstverhaal zal je ontroeren...

via Daily Mail UK

Advertisement
Karen Suffern/Facebook

Karen Suffern/Facebook

Karen Suffern, moeder van een 8-jarige tweeling genaamd Ryan en Amber, vroeg hen de traditionele brief van de kerstman te schrijven, en ze verwachtte al een zeer lange lijst met speelgoed dat ze moest kopen om haar twee kinderen gelukkig te maken; in plaats daarvan schokten en ontroerden de woorden die Ryan schreef haar. In zijn brief aan de kerstman vroeg de 8-jarige aan de man met de baard en rode muts en pak om te voorkomen dat zijn klasgenoten zijn kleine zusje Amber blijven pesten.

Het meisje zat in de derde klas en was elke dag het doelwit van een paar hele vervelende klasgenoten die haar pestten. Dit is wat Ryan schreef in zijn ontroerende kerstbrief: "Lieve kerstman... ik wilde een op afstand bestuurbare auto en een helikopter, maar ik wil het niet meer. De kinderen op school blijven Amber belachelijk maken en het is niet eerlijk omdat ze hen niets aandoet... Ik heb gebeden dat ze zouden stoppen, maar God luistert niet naar me en ik heb jouw hulp nodig. Is het tegen de regels om mij alvast een cadeautje te geven?"

Advertisement
Karen Suffern/Facebook

Karen Suffern/Facebook

Toen Karen de woorden van de brief van haar zoon aan de kerstman publiceerde, raakten veel nieuwszenders geïnteresseerd in het verhaal over pesten waar Amber het slachtoffer van was, en dus zei de 8-jarige voor de Amerikaanse tv-camera's dat het meisje elke dag op school vervelend wordt behandeld: "Ze vertelde me de dingen die de kinderen op school zeiden. Ze moedigden haar aan om verschillende dingen te doen: ze kroop op de vloer van de bus. Ze at dingen die aan stoelen waren vastgemaakt... Het deed me pijn. Ik hoop dat ze zich niet zo voelt zoals ik me voelde toen ik zo oud was als zij”, onthulde Karen. "Zodra die woorden uit haar mond kwamen, voelde ik letterlijk mijn hart stoppen. Ik vertelde haar dat ik er alles aan zou doen om haar te beschermen."

Nu de brief aan de Kerstman van haar broertje openbaar is geworden, lijkt het veel beter te gaan met Amber, is de school van de tweeling een dialoog aangegaan met het meisje om haar een veiliger en comfortabeler gevoel te geven, en het lijkt erop dat de pestkoppen haar niet meer lastigvallen.

En dat allemaal dankzij het briefje van Ryan, een tweelingbroer die zo lief en zorgzaam is dat hij alleen maar geprezen mag worden om wat hij deed om zijn zus gelukkiger te maken!

Advertisement