Een bank stort per ongeluk €155 miljoen op 75.000 rekeningen op eerste kerstdag - BekijkDezeVideo.nl
x
Een bank stort per ongeluk €155 miljoen…
Hij trouwt 2 dagen voor de tragedie met de liefde van zijn leven en raadt iedereen aan: Ze geeft haar 25-jarige zoon het speelgoed dat hij altijd al wilde hebben, maar niet voor hem kon kopen

Een bank stort per ongeluk €155 miljoen op 75.000 rekeningen op eerste kerstdag

07 Januari 2022 • Door Janine
5.306
Advertisement

Banken geven nooit geld aan hun rekeninghouders en het is moeilijk om op kerstochtend wakker te worden om te ontdekken dat je een grote som geld hebt geërfd van een oude verre tante. Hoe zou jij de ongelooflijke en plotselinge stijging van het saldo op je lopende rekening interpreteren? Bij 99% is dit een fout. En het was een opzienbarende fout van de bank van Santander die in de ochtend van 25 december per ongeluk maar liefst 155 miljoen euro op de rekeningen van 75.000 mensen heeft bijgeschreven. Helaas voor deze mensen gaf de bank het hen niet cadeau!

via: The Times

We zouden allemaal graag meer geld willen hebben zodat we meer kansen in het leven hebben, maar als je niet hard werkt of de loterij niet wint, is het onwaarschijnlijk dat je zo'n succes zult hebben. Vijfenzeventigduizend mensen moeten aan een meevaller hebben gedacht toen ze op de ochtend van 25 december merkten dat er belangrijke bedragen op hun rekening was bijgeschreven. De begunstigden waren fysieke personen of bedrijven die samenwerkten of diensten verleenden aan de bank Santander. Tijdens het crediteren van deze bedrijven en mensen moet er iets mis zijn gegaan, zo erg zelfs dat sommige overschrijvingen twee, drie... vier keer werden herhaald!

Dit alles vond plaats in het Verenigd Koninkrijk, waar het illegaal is om geld te houden dat per ongeluk is gestort. Dit betekent dat als sommigen van de ”gelukkige" begunstigden een deel van het gecrediteerde bedrag zouden hebben uitgegeven, ze het zonder mitsen en maren zouden moeten terugbetalen.

Het moet niet aangenaam zijn om een ​​flink bedrag onder je neus vandaan te zien halen, maar aan de andere kant had dat onverwachte bedrag niet op die bankrekeningen mogen staan. De bank verontschuldigde zich natuurlijk meteen bij haar klanten, maar wie dat geld heeft uitgegeven, moet het nu teruggeven. Het is niet de eerste keer dat soortgelijke fouten zijn gemaakt, maar wat zeker is, is dat wanneer je je realiseert dat je een groot bedrag hebt ontvangen, je er beter niet van kunt profiteren!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt