Hij vraagt ​​zijn vrouw om de financiën gescheiden te houden: na 6 jaar ontdekt hij dat ze drie keer zoveel verdient als hij - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij vraagt ​​zijn vrouw om de financiën…
Hij vindt een achtergelaten portemonnee op straat en neemt deze mee naar het huis van de eigenaar zonder de agenten op de hoogte te stellen 3-jarig meisje overleeft 12 dagen in het bos dankzij haar hond (+ VIDEO)

Hij vraagt ​​zijn vrouw om de financiën gescheiden te houden: na 6 jaar ontdekt hij dat ze drie keer zoveel verdient als hij

16 Januari 2022 • Door Janine
32.386
Advertisement

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je gaat trouwen, is, althans in sommige landen, de mogelijkheid om een ​​huwelijkscontract te ondertekenen. Het is een door beide partijen ondertekend document dat de partners beschermt bij echtscheiding. Het is niet erg romantisch om over deze scenario's na te denken nog voordat je het "jawoord” geeft, maar het is goed om dingen vast te legen en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen om in de toekomst niet zonder geld te komen zitten.

Een vrouw vertelde haar persoonlijke ervaring op Reddit met betrekking tot het ondertekenen van een huwelijkscontract, wat haar man heel graag wilde. Op het moment van het huwelijk verdiende haar man veel meer dan zij en daarom wilde hij zichzelf beschermen door haar een akte te laten ondertekenen waarin werd vastgelegd dat hun financiën zouden worden gescheiden. De twee zouden een gemeenschappelijke rekening hebben gehouden om in de kosten van het huis te voorzien. Dit werkte de eerste zes jaar goed, maar toen veranderde er iets.

via: Reddit

De vrouwelijke hoofdpersoon van het verhaal stemde ermee in om het huwelijkscontract te ondertekenen omdat ze begreep dat haar man zichzelf moest beschermen in geval van een echtscheiding: ze verdiende minder dan hem en moest nog een paar jaar graduate school afmaken. Dit ging 6 jaar zo door, maar de financiële situatie van de vrouw veranderde in deze periode ten goede, net als die van haar man. Op een dag zei de vrouw tegen haar man dat ze graag een nieuwe auto wilde kopen, omdat hij onderhand heel oud was; haar man vond het best en antwoordde eenvoudigweg "neem degene die je het mooist vindt". Ze zou het van haar eigen spaargeld moeten kopen, dus haar man kon zich niet te veel in de keuze mengen. De man was echter stomverbaasd toen zijn vrouw thuiskwam in een Audi. Eerst vroeg hij haar hoeveel jaar ze die auto nog moest afbetalen, maar toen hij zich realiseerde dat de vrouw hem met contant geld had gekocht, vroeg hij zich af hoeveel zijn vrouw echt verdiende.

Na deze informatie bleef de man een paar uur stil, waarna hij terugkeerde naar zijn vrouw en haar vroeg het huwelijkscontract op te zeggen: "We zijn getrouwd en we zouden onze financiën moeten delen." Op dat moment barstte de vrouw in lachen uit en vernederde ze haar man die zo graag zijn financiën van de hare had willen scheiden. De vrouw voelde zich een beetje schuldig omdat ze haar man uitlachte en daarom wilde ze bij het vertellen van haar verhaal Reddit-gebruikers om een ​​mening vragen. De meesten kozen natuurlijk de kant van de vrouw. De laatste gaf aan dat zij en haar man elkaar nooit echt hadden verteld hoeveel ze verdienden; ze wist dat hij toen ze trouwden ongeveer $90.000 per jaar verdiende en dat het salaris in de loop van de tijd was gestegen. Haar man zei zelf dat ze hem niet moest vragen hoeveel hij verdiende, omdat het niet raadzaam was om over deze dingen te praten, dus vroeg de vrouw er niet meer naar, maar op basis van haar berekeningen had ze na 6 jaar een idee: ze verdiende ongeveer 3 keer zoveel als haar man. Het is voor haar nu prima om haar financiën gescheiden te houden! Om eerlijk te zijn, heeft ze nu zo haar bedenkingen over haar huwelijk met haar man, die plotseling voor haar verscheen als de carrièremaker die hij altijd is geweest.

Wat vind jij, zou je ooit een huwelijkscontract ondertekenen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt