Mijn tienerdochter heeft een baby, maar ik weiger haar in het weekend te helpen

Janine image
door Janine

30 Januari 2022

Mijn tienerdochter heeft een baby, maar ik weiger haar in het weekend te helpen
Advertisement

Het is niet gemakkelijk om de ouder van een tienerkind te zijn, maar we verzekeren je dat het ook niet zo gemakkelijk is om een zorgzame en tegelijkertijd liefhebbende grootouder te zijn. Hoewel het vrij zeldzaam is om tegelijkertijd de vader van een tienermeisje en een grootvader te zijn, had de hoofdpersoon van dit verhaal de ondankbare taak om beide ouderfiguren tegelijkertijd met veel moeilijkheden uit te voeren. Hij legt het ons uit in een tirade die hij op het web deed en die de aandacht trok van veel gebruikers...

via The Sun UK

Cainanbaladez/Wikimedia - Not The Actual Photo

Cainanbaladez/Wikimedia - Not The Actual Photo

De man vertelde dat hij een 17-jarige dochter heeft die onlangs moeder is geworden; nu is hij dus vader en grootvader tegelijk, en toch heeft deze gezinssituatie voor heel wat wrijving gezorgd met zijn dochter zelf. Dit komt omdat het meisje, ondanks dat ze al minstens een jaar moeder is, van plan is haar studie op het lyceum af te ronden en zich daarna in te schrijven voor de universiteit; om dit te doen, heeft de vader ermee ingestemd om kinderopvang voor zijn eenjarige kleindochter te betalen totdat de moeder haar opleiding heeft voltooid. Zoals de man zei: "Wij zullen zorgen voor de kosten van kinderopvang en alles wat met het kind te maken heeft (luiers, kleding, verzekeringen, enz.) totdat mijn dochter afstudeert. In ruil daarvoor zal onze dochter zich op school concentreren en zal zij zorgen voor de baby als ze thuis is."

Maar toen kwam de pandemie en nam het gezin, om de gezondheid van het kleine meisje te behouden, een oppas aan om voor het kind te zorgen terwijl de tienermoeder op school zat om lessen te volgen. Maar de vader van het meisje was geschokt toen hij ontdekte dat zijn dochter de oppas zelfs in het weekend had ingehuurd, zodat ze in het weekend uit kon gaan en ontspannen met haar vrienden. De man was het helemaal niet eens met deze beslissing van zijn dochter, hij was er absoluut van overtuigd dat het een grote verantwoordelijkheid was om voor een klein kind te zorgen, en dat “het ouderschap" niet in vrije weekenden voorziet..

Advertisement
Fort George G.Meade/Flickr - Not The Actual Photo

Fort George G.Meade/Flickr - Not The Actual Photo

De man legde uit: "Mijn dochter kreeg drie keuzes aangeboden nadat ze zwanger was geworden. Abortus, adoptie of het kind houden met de overeenkomst die ik al heb uitgelegd. Ze weigerde iets anders te overwegen dan de baby te houden, maar dit waren niet de afspraken die we met haar hadden gemaakt, niet met weekenden vrij om uit te gaan met haar vrienden en te ontspannen. Het moederschap is een serieuze zaak."

De dochter, in tranen, legde hem uit dat ze de oppas ook in het weekend had gevraagd omdat ze het gevoel had dat haar leven alleen uit studie en moederschap bestond, en ze voelde zich moe en depressief omdat ze geen vrije tijd had. Velen kozen de kant van de vader, maar anderen namen de verdediging van zijn 17-jarige dochter op zich.

En jij, aan welke kant sta jij in dit hele verhaal?

Advertisement