Ze organiseert een nep-huwelijk om haar vader die kanker heeft aan haar zijde te hebben voordat het te laat is

Janine image
door Janine

27 Januari 2022

Ze organiseert een nep-huwelijk om haar vader die kanker heeft aan haar zijde te hebben voordat het te laat is
Advertisement

Afscheid nemen van een ouder is niet makkelijk en zal dat ook nooit worden: de dood accepteren is dat namelijk nooit. Vroeg of laat moeten we er echter rekening mee houden dat onze ouders waarschijnlijk eerder zullen gaan dan wij. Dit maakt het niet gemakkelijker, maar het kan je helpen om je latere levensjaren beter te plannen. Megan Roy wist dat haar vader kanker had en de ontwikkelingen volgend, wist ze dat hij niet lang genoeg zou leven om haar naar het altaar te vergezellen. Alle dochters verlangen naar de aanwezigheid van hun vader terwijl ze door het gangpad lopen, maar Megan had geen tijd. Om deze reden organiseerde ze, met de hulp van de hele familie, een nep-huwelijk, een soort "generale repetitie" voor het grote evenement, om die ervaring met haar vader te beleven.

via Youtube / Megan Roy

Advertisement
Youtube Screenshot / Megan Roy

Youtube Screenshot / Megan Roy

Megan Roy vertelde haar tragische familieverhaal, hoe ze haar vader verloor aan kanker die zich door zijn lichaam verspreidde, en hoe ze een nep-huwelijk organiseerde zodat ze verkleed als bruid met hem kon dansen. We kunnen ons de pijn van zo'n verlies niet eens voorstellen en we kunnen niet anders dan ontroerd zijn door zo'n initiatief.

Megans hele familie, inclusief haar vader, dacht dat het ergste voorbij was: de keelkanker was overwonnen en haar vader had met moeite zijn kracht hervonden. Een episode die iedereen had doen nadenken over hoe plotseling de verandering in het leven van mensen kon zijn en hoe belangrijk het was om van het leven te genieten met dierbaren. Niemand had verwacht dat in een tijd van relatieve vrede en rust de tumor zou terugkeren. Om de waarheid te zeggen, was het misschien nooit helemaal weg omdat het vanuit de keel eerst naar de lever en zich uiteindelijk naar de hersenen uitzaaide.

Als je door zulk verschrikkelijk nieuws wordt getroffen, denk je als eerste aan de toekomst en daar dacht Megan ook aan: "En toen, uit het niets, dacht ik aan de toekomst en alle dingen waar pappa niet bij zou zijn. Ik was nog niet afgestudeerd. Ik was me aan het voorbereiden om mijn eerste huis te kopen. Ik had hulp nodig bij dingen zoals het opnieuw schilderen van de muren en het opknappen van de tuin. Zou hij hier niet bij zijn? En hoe zou het zijn als ik kinderen zou krijgen en hij niet bij mij in het ziekenhuis kan komen? En God, de bruiloft! Ik had op dat moment niet eens een date met iemand. Hij had me niet door het gangpad kunnen vergezellen. Ik heb uren op de badkamervloer gezeten en huilde om de toekomst en hoe ik al deze dingen, groot of klein, zonder hem zou moet doen.”

Advertisement
Youtube Screenshot / Megan Roy

Youtube Screenshot / Megan Roy

Megan besloot daarom haar vader te helpen zich te verkleden voor het feest, met een prachtig paars overhemd, en organiseerde een echte bruiloft om de emotie van het dansen met hem op haar "trouwdag" te kunnen ervaren. Het maakt niet uit of de jonge vrouw niet echt ging trouwen, want de foto's en de video van dat moment zullen voor altijd een gelukkige en onuitwisbare herinnering in haar geheugen blijven. Alles was perfect, net alsof Megan echt trouwde. “We zijn gewoon aan het oefenen” zei ze die dag tegen hem, ook al wisten ze allebei dat dat niet zo was. Vervolgens slaagde de jonge vrouw er ook in om de film van het huwelijk te laten zien aan haar vader, die destijds in een ziekenhuisbed lag.

Het is 3 jaar geleden dat haar vader is overleden en Megan weet nog steeds niet hoe ze een aantal moeilijkere dagen het hoofd moet bieden, waarin de gedachte alleen al haar aan het huilen maakt. Een jaar nadat ze hem had verloren, ontmoette de jonge vrouw haar toekomstige echtgenoot en nu weet ze echt dat ze haar vader die dag niet naast haar zal hebben. Maar ze is nog steeds dankbaar dat ze die dag met hem mocht dansen. "Ik probeer het leven te leiden zonder spijt en van iedereen te houden, net zoals hij me heeft geleerd", zei Megan.

Als er één ding is dat we kunnen leren van deze ontroerende getuigenis, dan is het dat we het leven en relaties met anderen nooit als vanzelfsprekend mogen beschouwen.

Advertisement