Zijn vrouw praat in haar slaap over een misdaad die ze heeft begaan en hij geeft haar aan bij de politie

Janine image
door Janine

01 Februari 2022

Zijn vrouw praat in haar slaap over een misdaad die ze heeft begaan en hij geeft haar aan bij de politie
Advertisement

Wie heeft er nog nooit in zijn slaap gepraat? Dit is een vrij veel voorkomende slaapstoornis, waarbij je praat terwijl je rust zonder dat je je er echt van bewust bent. Afgezien van het medische aspect en de verschillende remedies, kan het brabbelen over iets in je slaap zonder het te beseffen onaangename gevolgen hebben. Vooral voor die mensen die iets te verbergen hebben. Ruth Fort, een 47-jarige Britse vrouw, die onbewust een misdaad bekent terwijl ze slaapt, is zich daar terdege van bewust. De echtgenoot, die al achterdochtig was vanwege andere aanwijzingen, kwam uiteindelijk tot de ontdekking van de verschrikkelijke waarheid en kon niet onverschillig blijven.

via Lancs

Advertisement

Antony Fort, 61 jaar, hoorde zijn vrouw in haar slaap brabbelen over een grote som geld. De man had al enige tijd argwaan jegens zijn vrouw, omdat hij niet begreep waar sommige sommen geld vandaan kwamen die de vrouw had uitgegeven. Tijdens een familievakantie in Mexico realiseerde Antony zich met verbazing hoeveel zijn vrouw uitgaf. Maar nu, na de ontdekking, is alles duidelijker geworden: Ruth, die van beroep gezondheidswerker was, had de pinpas gestolen van een bejaarde gehandicapte vrouw die ze in het verpleeghuis verzorgde. In totaal had ze 7.200 pond gestolen! Een werkelijk schandalig gebaar, vooral omdat het werd aangedaan aan een kwetsbaar en onschuldig persoon.

Om er echt zeker van te zijn, controleerde Antony haar portemonnee en vond de bankpas die niet van Ruth was. Blijkbaar was de vrouw erin geslaagd de pincode te bemachtigen en had ze er geen moeite mee om de oudere vrouw die ze hielp te beroven. Met een gebroken hart kon de man niet anders dan naar de politie gaan en zijn vrouw aangeven.

Advertisement

"Het was hartverscheurend - gaf Antony toe - ik hield van haar, maar ik wist dat ik geen andere keus had". Ruth werd gearresteerd en vervolgens veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 16 maanden; ze ontsnapte uit de gevangenis, maar werd gedwongen om revalidatiecursussen te volgen, inclusief drugs.

Verdiende zo'n misselijkmakende daad begrip? Antony hield van zijn vrouw, maar vond dat hij het juiste had gedaan: "Voor mij was het ontoelaatbaar dat ze kon stelen van een kwetsbaar persoon: ik moest haar wel aangeven." Verder prees de rechter hem zowel omdat hij naar voren kwam om aangifte te doen van de misdaad van zijn vrouw als omdat hij aanbood haar te helpen en te ondersteunen bij haar rehabilitatieproces.

Advertisement