Ze wil haar vriend ten huwelijk vragen, maar vrienden raden het af: “Dat horen mannen te doen”

Janine image
door Janine

12 Februari 2022

Ze wil haar vriend ten huwelijk vragen, maar vrienden raden het af: “Dat horen mannen te doen”
Advertisement

Tegenwoordig zijn er mensen die nog steeds geloven dat mannen en vrouwen verschillende rollen in de samenleving hebben en dat ze elkaar nooit kunnen overlappen. Hoewel er duidelijke verschillen zijn, proberen we al tientallen jaren het pad van gelijkheid te bewandelen en het is om deze reden dat het natuurlijk is om onze neus op te halen tegenover sommige episodes waarin het lijkt alsof we alleen maar stappen achteruit zetten. Een jonge vrouw klaagde op Reddit omdat vrienden haar adviseerden niet te knielen en haar vriend ten huwelijk te vragen. De reden? Nou, omdat het een mannending is natuurlijk! Kortom, het lijkt erop dat het "ongepast" is voor een vrouw om zo'n initiatief te nemen...

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het meisje had niet verwacht dat haar vrienden haar om haar idee zouden hebben uitgelachen. Op Reddit vertelde ze het ontstaan ​​van haar liefdesrelatie en het idee om de jongen ten huwelijk te vragen:

"Ik ontmoette mijn vriend drie jaar geleden, we waren collega's, we gingen een paar maanden als vrienden uit, en vanaf de eerste kus begonnen we serieus te daten en werden we verliefd. We hebben ons nog nooit zo gelukkig gevoeld, en het huwelijk is iets dat we beide in onze toekomst zien, iets wat we allebei willen. Toen ik met een wederzijdse vriend sprak, zei ik dat ik overwoog hem in maart ten huwelijk te vragen op zijn verjaardagsfeest. Ik had niet verwacht dat ik zou worden uitgelachen”.

De vriend vertelde haar in niet mis te verstane bewoordingen dat ze dat niet zou moeten doen, omdat het de mannelijkheid van haar vriend zou hebben aangetast en hem zou kwetsen in het bijzijn van iedereen. De vrouw schrok van dit antwoord en wilde andere vrienden om hun mening vragen: ze antwoordden allemaal op dezelfde manier. Het leek erop dat de kwestie er voor iedereen niet om ging om te trouwen of niet, maar wie het aanzoek zou moeten doen.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Op Reddit was de mening van gebruikers echter veel gevarieerder. Sommigen hebben zich tegen haar aanzoek uitgesproken, precies zoals haar vrienden hadden voorgesteld; anderen hebben haar verteld dat het geslacht van degene die het aanzoek doet er niet toe doet, maar dat ze misschien een ander moment zou moeten kiezen, niet tijdens zijn verjaardagsfeest, in het bijzijn van al hun vrienden - dit omdat hij zich onder druk zou kunnen voelen. Een andere gebruiker merkte op: "Je weet al dat zelfs als je vriend heel blij zou zijn met het aanzoek, zijn vrienden hem zouden uitlachen en jullie geen goed gevoel zouden geven."

Wat vind jij: wie moet het huwelijksaanzoek doen?

Advertisement