Ze gooit per ongeluk de tekening van haar dochter in de vuilnisbak: "Ik had het voor jou gemaakt, mam.."

Janine image
door Janine

04 Februari 2022

Ze gooit per ongeluk de tekening van haar dochter in de vuilnisbak: "Ik had het voor jou gemaakt, mam.."
Advertisement

Als we ouders zijn en een kind hebben, weten we al vanaf het begin dat we op een heel speciale manier voor hem moeten zorgen; als ze klein zijn, kost het bovendien veel geduld van de kant van mamma of papa om ze op elke mogelijke en denkbare manier te plezieren, waarbij ze vermijden dat ze huilen of over van alles klagen. Het is geen eenvoudige taak, maar het is zeker een taak die met moed en vindingrijkheid moet worden aangegaan, zonder waarden als liefde en onvoorwaardelijke genegenheid voor het kind te vergeten...

via Good News Movement/Instagram

Advertisement

Maar soms, als we aan zoveel dingen tegelijk moeten denken, raken we onverwachts afgeleid en kwetsen we onbewust de gevoelens van ons kind; we weten dat op een bepaalde leeftijd kleine kinderen zich vaak uitdrukken door middel van vormen en kleuren in de tekeningen die ze maken op witte vellen, soms misschien te veel witte vellen; dit is in feite een van de redenen waarom ouders de tekeningen van het kind per ongeluk in de vuilnisbak kunnen gooien, naïef denkend dat het bij het oud papier kan. Hetzelfde gebeurde met het kleine meisje dat de hoofdrolspeelster was in deze ontroerende video, die in korte tijd het internet rondging en consensus en reacties opleverde.

Advertisement
Good News Movement/Instagram

Good News Movement/Instagram

In de video die op Instagram is gepost, zien we een klein meisje met lang blond haar naar haar moeder rennen en tegen haar schreeuwen, teleurgesteld en verbitterd omdat ze haar gekreukte tekening in de vuilnisbak heeft gevonden. Het kind is zichtbaar overstuur en teleurgesteld door wat haar moeder had gedaan, in de veronderstelling dat haar moeder haar artistieke creatie met opzet in de vuilnisbak had gegooid of omdat ze het niet mooi vond. Maar toen de moeder (die op dat moment de video aan het opnemen was) de versie van haar dochter hoorde, was ze bedroefd en legde ze aan het kleine meisje uit dat ze het niet met opzet had gedaan, ze was afgeleid en dacht dat dit een stuk papier was om weg te gooien.

Good News Movement/Instagram

Good News Movement/Instagram

De moeder verontschuldigde zich, maar de dochter lijkt het niet goed te hebben opgevat: "Je zit nu in de problemen, mam!"

Hoewel het echt zo lijkt te zijn dat de moeder het vel papier niet opzettelijk in de prullenbak had gegooid, is dit een meer voorkomende onzorgvuldige fout dan het lijkt bij ouders die worstelen met jonge kinderen die tekeningen na tekeningen maken. Beste moeders en vaders, de volgende keer dat je afval of gebruikt papier in de vuilnisbak moet gooien, kijk er dan nog eens goed naar: je zou je kind onverwachts kunnen kwetsen!

Advertisement