"Mijn schoonmoeder heeft mijn moeder niet eens uitgenodigd!": de uitbarsting van een bruid die niets te zeggen heeft over haar eigen huwelijk

Janine image
door Janine

07 Februari 2022

"Mijn schoonmoeder heeft mijn moeder niet eens uitgenodigd!": de uitbarsting van een bruid die niets te zeggen heeft over haar eigen huwelijk
Advertisement

Als het gaat om het plannen van een bruiloft, is er niets makkelijk, maar het idee om actief deel te nemen aan de voorbereidingen is opwindend voor een stel dat op het punt staat hun liefdesdroom te vervullen. Een droom die kan worden ondermijnd door de aanwezigheid van een opdringerige schoonmoeder. Gelukkig slagen niet alle schoonmoeders erin het leven van hun kinderen over te nemen en relaties te verpesten, maar helaas had de hoofdpersoon van dit verhaal niet dat geluk. De vrouw vertelde dat ze in de kerk zou trouwen, maar vanwege Covid-19 niet in de gelegenheid was om het met vrienden en familieleden te vieren. Het idee was dan ook om een ​​receptie te organiseren waar de heugelijke gebeurtenis gevierd kon worden. De vrouw werd echter uitgesloten van elke beslissing en de schoonmoeder zorgde er zelfs voor dat haar moeder niet op het feest aanwezig kon zijn.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De aanwezigheid van je vader en moeder bij het huwelijk verlangen is heel gewoon; hen niet uit te nodigen zou vreemd zijn of in ieder geval een uitzonderlijk geval. De bruid wilde natuurlijk dat haar moeder erbij was op de dag dat ze in het huwelijk zou treden, maar haar schoonmoeder zorgde ervoor dat haar moeder er niet bij kon zijn. De moeder van de bruid woont namelijk in een ander land en kan door de opgelegde beperkingen voor Covid-19 niet reizen. De schoonmoeder zorgde ervoor dat het huwelijk van haar zoon eerder voltrokken zou worden, waardoor de moeder van de bruid die dag niet had kunnen bijwonen.

Volgens de bruid zou de belangrijkste motivatie voor deze gemene daad van de schoonmoeder liggen in het feit dat haar moeder vanwege economische moeilijkheden niet de helft van de bruiloft had kunnen betalen:

"Maar mijn moeder zal er niet bij zijn. Omdat ze vastzit in mijn thuisland vanwege de reisbeperkingen, zou ze volgende maand niet kunnen komen en mijn schoonmoeder is onvermurwbaar en wil niet wachten. Ze zei dat ze haar mee uit eten zal nemen zodra ze kan komen”, vertelde de bruid aan het web.

Advertisement
Maxpixel / Not the actual photo

Maxpixel / Not the actual photo

Behalve dat het een nogal wreed gebaar is, ligt de absurditeit van deze hele affaire ook in het feit dat de bruid is uitgesloten van elke beslissing over haar eigen huwelijk. Zelf zei ze: "Ze hebben mij bij geen enkele beslissing betrokken, want het is blijkbaar aan mijn schoonmoeder, mijn vriend en zijn broer om erover te discussiëren en te beslissen."

Onnodig te zeggen dat veel gebruikers met hun opmerkingen wilden onderstrepen dat het absoluut normaal is om te willen dat je moeder aanwezig is op je bruiloft. Het lijkt erop dat deze bruid op het punt staat deel uit te gaan maken van een van die “giftige” families die alles onder controle willen hebben. Wat denk jij?

Advertisement