Deze vrouw werd "uit het Vaticaan gejaagd” vanwege haar te provocerende kleding

Janine image
door Janine

16 Februari 2022

Deze vrouw werd "uit het Vaticaan gejaagd” vanwege haar te provocerende kleding
Advertisement

Hoewel het waar is dat tegenwoordig iedereen vrij is om zich te kleden zoals hij wil - althans in veel delen van de wereld - is het ook waar dat sommige omgevingen meer aandacht voor esthetiek vereisen. Er wordt gezegd dat het dankzij een beetje gezond verstand mogelijk is om gemakkelijk te begrijpen hoe je je moet kleden volgens de context, maar dit gezond verstand wordt niet altijd door iedereen in gelijke mate gedeeld. Er zijn echter mensen die niet geloven dat ze een ongeschreven wet overtreden door een meer laag uitgesneden of informele jurk aan te trekken op plaatsen die, aan de andere kant, meer decorum en formaliteit zouden vereisen.

Juju Vieira vertelde haar Instagram-volgers dat ze werd uitgesloten van een bezoek aan het Vaticaan, juist vanwege haar schaarse kleding en daarom "ongepast" in de context.

Advertisement

Als het op religie aankomt, lijken de regels voor kleding nog strenger te zijn. Het zal je vast wel zijn opgevallen dat het in de kerk verboden is om in de zomer te laag uitgesneden jurken of te korte rokken en korte broeken te dragen; in andere gebedshuizen moeten de hoofden van vrouwen bedekt zijn, in andere mogen de schouders niet onbedekt blijven enzovoort. Elke plaats heeft in zekere zin zijn eigen "dresscode". Juju Vieira lijkt die van Vaticaanstad te hebben geschonden, waar ze zichzelf als toeriste presenteerde met kleren die "ongepast" waren voor de context.

Advertisement

Juju vatte het niet zo goed op: "Een man die daar werkte, benaderde me en vertelde me dat de plaats was om te bidden en dat ik niet fatsoenlijk gekleed was en nodigde me uit om naar buiten te gaan, hij “jaagde” me het Vaticaan uit", vertelde het verontwaardigde model.

Toch denkt Juju niet dat ze in Vaticaanstad verkleed als een nachtclubdanseres rondliep, integendeel: "Ik wist niet eens dat er regels waren. Een verstandig persoon bezoekt het Vaticaan niet in clubkleding. Ik was elegant in mijn winterkleren, allemaal op elkaar afgestemd. Ik droeg comfortabele kleding waarvan ik wist dat ik me er goed in zou voelen tijdens lange wandelingen. Comfort was mijn enige zorg”, zei de jonge vrouw op haar Instagram-account.

Hoewel ze geen echte redenen heeft gekregen voor haar vertrek, zijn de regels van het Vaticaan vrij duidelijk: bezoekers die musea, de Sixtijnse Kapel, de Sint-Pietersbasiliek of de Vaticaanse tuinen willen betreden, mogen geen mouwloze kleding dragen, diep uitgesneden, minirokjes of korte broeken boven de knieën. Daarom vonden de bewakers dat ze het recht hadden om het model te verwijderen. Velen op internet deelden de beslissing om haar te verwijderen vanwege hoe ze gekleed was, maar de controverse ontbrak niet.

Wat vind jij? Laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties!

Advertisement