80-jarige man gaat door een sneeuwstorm om drie op de weg geblokkeerde auto's te redden

Janine image
door Janine

24 Februari 2022

80-jarige man gaat door een sneeuwstorm om drie op de weg geblokkeerde auto's te redden
Advertisement

Wanneer het winterseizoen aanbreekt, moet je altijd opletten als je met je auto op straat rijdt; er kan ijs op de weg liggen dat zich 's nachts bij koudere temperaturen heeft gevormd of er kunnen plotselinge sneeuwstormen ontstaan. Met name een sneeuwstorm kan erg gevaarlijk zijn als je in je auto rijdt en deze er plotseling mee stopt. Wat te doen in deze gevallen? Shannon vertelt erover, een vrouw die meer dan 14 uur vastzat in haar auto onder een heuse ijzige storm...

via CBC News

Advertisement
Shannon St.Onge/Facebook

Shannon St.Onge/Facebook

Shannon St. Onge vertelde dat ze vastzat in haar auto op weg van de stad Pense naar de metropool Regina, in Canada; de radio had al gewaarschuwd dat er waarschijnlijk een sneeuwstorm over het gebied zou komen, maar de vrouw kon niet in het minst verwachten dat de hevige storm haar elk moment zo direct zou treffen. Toen het weer het gebied raakte, had Shannon een kortere weg genomen om eerder in Regina aan te komen, waarmee ze een enorme fout maakte.

De sneeuwstorm arriveerde zoals verwacht, de vrouw kon niet meer uit haar raam kijken, zo gewelddadig was het, dus besloot ze 911 te bellen voor hulp; 14 uur na het eerste telefoontje zat Shannon daar nog steeds, met haar auto aan, niet wetende of de gasvoorraad zou duren tot er iemand arriveerde of niet: "Gaat de benzinetank mee tot de ochtend? Wat als ik door een ander voertuig word aangereden? Wat als ik in slaap val en de uitlaat verstopt is? Wat als ik niet veilig thuiskom?"

Advertisement
Pubblicato da Shannon St Onge su Martedì 1 febbraio 2022

Gelukkig werkte de verbinding van haar mobiele telefoon op dat moment, dus zocht ze naar een Facebook-groep van lokale burgers waar ze haar geografische locatie kon posten en rapporteren; een 80-jarige gepensioneerde man genaamd André Bouvier zag het alarm en aarzelde niet om in een sneeuwstorm het huis uit te gaan om te proberen de auto van Shannon in veiligheid te brengen. Op weg naar de auto van de vrouw vond André drie andere voertuigen geblokkeerd door de sneeuwstorm, waardoor in totaal zeven mensen werden gered; daarna reed hij, bijna 400 meter heen en weer lopend, de kapotte auto's één voor één naar zijn huis.

Toen Shannon veilig en wel bij het huis van de 80-jarige man aankwam en uiteindelijk uit haar auto stapte, omhelsde ze de bejaarde vleugelloze engel die hen uit de sneeuw had gered: “Toen we eenmaal bij zijn huis aankwamen en de auto parkeerden, stapte ik uit en sprong in zijn armen en gaf hem een ​​dikke knuffel. Ik snikte van dankbaarheid, ik was hem zo dankbaar!"

Pubblicato da Shannon St Onge su Martedì 1 febbraio 2022

André Bouvier zei dat zijn gebaar van grote vriendelijkheid en enorme moed (het vergt lef om op 80-jarige leeftijd in zeer koude buitentemperaturen naar buiten te gaan) het minste was dat hij kon doen om de auto's te redden die waren overgeleverd aan de genade van de ijzige storm en zo de chauffeurs en mensen die in de auto's zaten in veiligheid te brengen; hij zou het opnieuw doen, zonder erover na te denken.

Een echte held!

Advertisement