Meisje met Down wordt gepest: de president van de republiek begeleidt haar lopend naar de schoolingang

Janine image
door Janine

17 Februari 2022

Meisje met Down wordt gepest: de president van de republiek begeleidt haar lopend naar de schoolingang
Advertisement

Om een ​​einde te maken aan pesten, hebben we echt sterke gebaren nodig en niet alleen symbolische; dit enorme sociale en culturele probleem maakt niet alleen deel uit van de westerse samenleving, maar van de hele wereld, en de slachtoffers zijn degenen die het uiteindelijk altijd verliezen, te midden van psychologische schokken en trauma's. Net zoals wat er gebeurde met dit 11-jarige meisje dat in Noord-Macedonië woont en op school wordt gepest omdat ze het syndroom van Down heeft.

via Daily Mail UK

Advertisement
YouTube

YouTube

Het 11-jarige meisje heet Embla Ademi en is een echte ster geworden van het internet en op de Balkan waar ze woont nadat de president van de Republiek Macedonië bij haar familie thuis kwam om een ​​buitengewoon gebaar uit te voeren: hij besloot een heel sterk signaal af te geven tegen pesten en het 11-jarige meisje zelf te vergezellen naar de school waar ze op zat.

Zoals vastgelegd door de officiële camera's, ging de president van de Republiek Noord-Macedonië, Stevo Pendarovski, naar de Balkanstad Gostivar, ging het huis van de familie Ademi binnen, bracht geschenken aan het meisje en haar ouders en vervolgens, na een hartelijk gesprek, vergezelde hij lopend, gevolgd door zijn bewakers, de kleine Embla naar de ingang van de school die ze bezocht. Een ogenschijnlijk heel eenvoudig maar sterk gebaar tegen het probleem van pesten...

Advertisement

Nadat hij de beelden van de wandeling met het 11-jarige meisje met het syndroom van Down op zijn officiële kanalen had gepubliceerd, sprak de president van de Republiek Macedonië zich als volgt uit: "De vooroordelen rond pesten vormen het belangrijkste obstakel voor het opbouwen van een burgerlijke en gelijkwaardige samenleving voor de wet voor iedereen. We zijn allemaal gelijk in de samenleving waarin we leven. Ik kwam hier om de familie van het kind te steunen en het bewustzijn te vergroten dat inclusie een fundamenteel principe is van de samenleving waarin we leven. Alle kinderen met allerlei soorten handicaps verdienen het om te worden opgenomen en toegang te krijgen tot eerlijk onderwijs. We moeten allemaal begripvol, empathisch en ondersteunend zijn. Kinderen zoals Embla helpen helpt ons te leren van hen hoe je oprecht gelukkig kunt zijn, al het goede kunt delen en solidair kunt zijn met elkaar."

Heel wijze en vooral heel sterke woorden; er zijn mensen die zullen zeggen dat een wandeling met het gepeste kind de dingen niet zullen oplossen, maar deze president is een voorbeeld en een model van beschaving voor de hele wereld geworden dankzij het gebaar van vriendelijkheid en solidariteit dat hij in praktijk bracht.

En dat is niet niks!

Advertisement