Studenten helpen de schoolportier om een ​​​​beurs te krijgen om zich in te schrijven voor de universiteit - BekijkDezeVideo.nl
x
Studenten helpen de schoolportier om…
Ze verwacht een tweeling en besluit hen dezelfde naam te geven: vrouw wordt bekritiseerd

Studenten helpen de schoolportier om een ​​​​beurs te krijgen om zich in te schrijven voor de universiteit

26 Februari 2022 • Door Janine
688
Advertisement

Met toewijding en vasthoudendheid kun je doelen bereiken die bijna onbereikbaar leken en uiteindelijk je dromen waarmaken. Er zijn mensen die ervan dromen van baan te veranderen, te trouwen en naar de universiteit te gaan: Ozeilto Barbosa de Oliveira, 43 jaar, is de portier van een Braziliaanse school die twintig jaar geleden niet de kans kreeg om zijn studie af te ronden - een doel dat altijd in zijn hart is gebleven, maar dat hij tot nu toe niet heeft kunnen nastreven. Na 20 jaar deed hij echter het toelatingsexamen om verpleegkunde te kunnen studeren en kreeg tot zijn grote vreugde een beurs die 100% van de kosten dekte. Dit alles zou niet mogelijk zijn geweest zonder de hulp van de studenten en docenten van de school waar hij werkt, die hem hebben geholpen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden.

via: G1

Ozeilto Barbosa de Oliveira, de 43 anos. porteiro de uma escola em Vitória, no Espírito Santo, passou na faculdade e vai...

Pubblicato da Rede Pedagógica su Sabato 6 aprile 2019

Het leven is niet voor iedereen eenvoudig, maar het heeft min of meer mooie verrassingen voor ons in petto, afhankelijk van de plaats en tijd waarin het wordt geleefd. Ozeilto Barbosa de Oliveira, bijvoorbeeld, werd 43 jaar geleden geboren in Bahia, in Brazilië. De man moest op 16-jarige leeftijd stoppen met studeren toen hij voor het eerst vader werd en slaagde er nooit in zijn opleiding te hervatten. Hij heeft momenteel drie kinderen en twee kleinkinderen en woont in Espírito Santo, waar hij in 2000 arriveerde op zoek naar werk.

Nu is er iets voor hem veranderd, want hij heeft een beurs gekregen om de opleiding verpleegkunde te volgen. Het spreekt voor zich dat Ozeilto heel gelukkig is, ook omdat hij weet dat onderwijs het eerste is dat je moet cultiveren als je uit de armoede wilt komen:

"Ik ben erg blij, ik zal mijn droom waarmaken en ik zal mijn familie een waardiger leven geven", aldus de portier van het "Charles Darwin Educational Centre" in Jardim da Penha. En het is precies hier, op deze plek dat de man werd uitgenodigd om terug te keren naar de klas en veel steun kreeg voor zijn studie van studenten en docenten.

Hij vertelde: "Het samenleven met de studenten en de schoolomgeving hebben in mij het verlangen om te studeren gewekt". In feite mist Ozeilto nooit een kans om te studeren, tijdens zijn pauze en zelfs aan het einde van de lessen, wanneer hij de mogelijkheid heeft om enkele vragen te stellen aan studenten die de school verlaten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt