Ze wordt boos op haar schoonmoeder nadat ze weigert haar haar baby te geven voor de voeding

Janine image
door Janine

19 Februari 2022

Ze wordt boos op haar schoonmoeder nadat ze weigert haar haar baby te geven voor de voeding
Advertisement

De relatie die ontstaat tussen schoondochter en schoonmoeder is nooit gemakkelijk; soms kan het ontstaan en groeien als een positieve en vreedzame relatie, soms kan het veranderen in een hel die bestaat uit misverstanden, totaal verschillende karakters en houdingen, van persoonlijkheden die altijd in conflict zijn. Iets wat de nieuwe moeder die op Reddit wilde vertellen over haar slechte ervaring met de moeder van haar man heel goed weet; de vrouw onthulde aan gebruikers dat ze een heftige ruzie had met haar schoonmoeder omdat deze haar zoon haar niet wilde overhandigen voor de voeding.

via AITA/Reddit

Advertisement
Jamie Beverly/Flickr - Not The Actual Photo

Jamie Beverly/Flickr - Not The Actual Photo

Dit is wat deze nieuwe moeder, op gespannen voet met haar schoonmoeder, zei: "Hallo, ik ben een nieuwe moeder, ik heb mijn baby 5 weken geleden gekregen. De ouders van mijn man waren bij ons en alles was heel overweldigend. Mijn schoonmoeder heeft de neiging om de baby te pakken en te weigeren hem aan mij terug te geven. Ze zegt dat ik opzettelijk haar tijd met hem verpest. Mijn kind moet om de 2 uur gevoed worden en ze laat me in feite smeken om hem aan mij te geven, zodat ik hem moedermelk kan geven.

Gisteravond om ongeveer 22.00 uur had mijn schoonmoeder mijn zoon in haar armen terwijl ze met mijn man en zijn vader op de bank zat. Ik was uitgeput, de baby begon te huilen. Ik zei dat ze het mij moest geven, zodat ik het kon voeden. Ze weigerde en ik moest aandringen. Mijn man begint te praten over hoe ik borstvoeding gebruik als een excuus om de baby weg te houden van zijn oma. Ik negeerde hem en zei tegen zijn moeder dat ze me de baby moest geven, ze weigerde en zei dat ik nog even moest wachten."

Advertisement
Patti Gilliam/Flickr - Not The Actual Photo

Patti Gilliam/Flickr - Not The Actual Photo

De negatieve ervaring met de schoonmoeder gaat als volgt verder: "Ik werd boos, mijn man zei dat ik de baby mocht pakken nadat ik het zijn moeder vriendelijk had gevraagd. Dit maakte me ziedend, ik zei tegen zijn moeder dat ze moest stoppen met vervelend en pesterig doen en hem aan mij overhandigen. Ze keek me geschokt en gekwetst aan. Ze gaf me de baby en rende de logeerkamer in en mijn man keek me kwaad aan, volgde haar en ging haar troosten.

Hij liep de kamer binnen terwijl ik mijn zoon voedde en begon te schreeuwen hoe respectloos ik was om zo tegen zijn moeder te praten en haar slecht te behandelen terwijl ze alleen maar onze zoon meer liefde toonde dan ik. Ik begon te huilen en schreeuwde dat ik naar mijn moeder zou gaan als zijn ouders nog langer zouden blijven en hij antwoordde: "Hou je mond, je doet dit omdat je mijn ouders niet in de buurt wilt hebben!", toen ging hij weg. Ik voelde me vreselijk omdat ik dacht dat ik misschien onbeleefd was tegen zijn moeder, maar ik denk ook dat ik mijn grenzen heb bereikt. Wat denken jullie?”

Welke kant zou jij in zo'n situatie kiezen, van de nieuwe moeder of de echtgenoot die zijn moeder verdedigt?

Advertisement