Arts wordt op 83-jarige leeftijd vader: “Ik moet 105 worden om mijn zoon te zien afstuderen”

Janine image
door Janine

24 Februari 2022

Arts wordt op 83-jarige leeftijd vader: “Ik moet 105 worden om mijn zoon te zien afstuderen”
Advertisement

Wie zei dat een bejaarde geen plezier kan hebben en geen ouderdom kan ervaren zonder de schaduw van negativiteit en eenzaamheid die de huidige samenleving bijna lijkt op te leggen? Natuurlijk, plezier maken is één, kinderen krijgen is iets anders. Het geval van de Argentijnse arts Alberto Cormillot, die op 83-jarige leeftijd vader werd, is inderdaad een uitzonderlijk geval. De bekende Argentijnse arts trouwde met een vrouw die 48 jaar jonger was dan hij en, ondanks zijn hoge leeftijd, besloot hij haar de ervaring te geven van een eerste kind en een nieuw gezin. Het was een persoonlijke keuze die veel discussie veroorzaakte in de publieke opinie: veel sceptici hebben kritiek geuit op de keuze voor een dergelijke relatie en voor het op de wereld zetten van een kind.

Wat denk jij ervan?

via Instagram / drcormi

Advertisement

Alberto werd geboren in Buenos Aires op 31 augustus 1938 en met zijn ongelooflijke verhaal bewijst hij dat een andere oude dag mogelijk is. Natuurlijk heeft hij altijd veel activiteiten ondernomen en op het werk had hij een lange carrière als voedingsdeskundige, waardoor hij de verschillende eetstoornissen van duizenden patiënten kon genezen. Hij is erg beroemd in zijn land en had al in 2019 de krantenkoppen gehaald door aan te kondigen dat hij zou trouwen met Estefanía Pasquini, een vrouw die 48 jaar jonger is dan hij. Hun liefdesdroom kwam uit en een paar jaar later ging ook de wens om samen een kind te krijgen in vervulling.

Nog voordat ze een kind kregen, werd het paar bekritiseerd en werd aanvankelijk niet geaccepteerd door haar ouders: "Mijn moeder zei altijd dat een jonger iemand alleen voor het geld een ouder persoon zou kiezen. Het kwam niet bij haar op dat ik in plaats daarvan gewoon iemand wilde die van me hield. Mijn vader zei zelfs dat ik niet meer bij hen thuis mocht komen. Het duurde meer dan een jaar voorda ze hem leerden kennen", zei de vrouw van Alberto. Gelukkig hebben de families elkaar daarna geaccepteerd en nu Alberto en Estefanía de kleine Emilio hebben gehad, is dat nog meer het geval!

Advertisement

De belangrijkste kritiek op het feit dat Alberto en Estefanía ouders zijn geworden, zijn uitsluitend ingegeven door zijn te hoge leeftijd. Veel gebruikers hebben opgemerkt dat Alberto te oud zal zijn om zijn zoon te zien opgroeien, maar ze lieten allebei weten dat ze al over deze dingen hadden gesproken. Estefanía en Alberto zijn zich er bewust van: "Ze zeggen niets dat ik niet al weet, of dat Alberto niet weet, of dingen waar we nooit over hebben gepraat. Ik heb het met mijn vrienden besproken en ze vertelden me "Ja, het zal gebeuren, je krijgt een kind en op een dag zal (Alberto) er niet meer zijn, om logische redenen. En als hij er niet meer is, zullen wij er allemaal zijn om je te helpen”.

De kleine Emilio werd geboren op 17 september 2021, in perfecte fysieke conditie. Alberto weet dat hij geen jonge man meer is, maar hij heeft nog steeds veel energie en genegenheid om aan zijn zoon te geven: "Ik ben natuurlijk geen dertiger, maar ik zal op alle mogelijke manieren aan zijn zijde staan", bevestigde hij met groot bewustzijn, eraan toevoegend dat hij nu al een aantal zeer speciale geschenken voor Emilio begint na te laten, voor als hij ouder is: "Ik heb de lijn van een nieuwe telefoon ingeschakeld, zodat ik hem WhatsApp-berichten kan sturen en verhalen kan registeren voor hem, hem foto's kan sturen en hem vertellen wat ik aan het doen ben". Een leuke manier om de herinneringen van de vader te verzamelen, die de zoon altijd bij zich zal dragen!

Advertisement