Deze arme jongen verzamelde blikjes op straat: als een onbekende hem $1000 geeft, barst hij in tranen uit (+ VIDEO)

Janine

28 Maart 2022

Deze arme jongen verzamelde blikjes op straat: als een onbekende hem $1000 geeft, barst hij in tranen uit (+ VIDEO)
Advertisement

De moeilijkheden in de wereld van vandaag zijn talrijk en het is niet altijd gemakkelijk om vooruit te komen. Degenen die het geluk hebben een stabiele baan te hebben, slagen erin de eindjes aan elkaar te knopen en hun rekeningen te betalen. Voor anderen wordt zelfs het doen van de eenvoudigste dingen een moeilijke onderneming.

Daarom is het noodzakelijk om je in te zetten, jezelf opnieuw uit te vinden en er alles aan te doen om wat geld te verdienen. Maar soms heeft het lot verrassingen voor ons in petto en komt een goed persoon op ons pad die onze dag ten goede verandert. Net zoals de hoofdpersoon van dit verhaal is overkomen.

Advertisement
Youtube screenshot

Youtube screenshot

Er zijn twee hoofdrolspelers: een arme jongen en een zeer, zeer gulle man.

De eerste is Rudy, een jongen die uit een heel arm gezin komt. Zijn ouders zijn gescheiden en zijn vader heeft verschillende banen om iets te verdienen. Rudy helpt duidelijk een handje mee en ruimt soms de straten rond het huis op en bewaakt een parkeerplaats in ruil voor wat geld. Een eenvoudig leven vol opofferingen dat op een dag veranderde dankzij een gelukkige ontmoeting.

Rudy ontmoette bij toeval een man met een groot hart die bekend staat als de "Geheime Kerstman". De persoon in kwestie is een motiverende spreker en een life coach die al geruime tijd bemoedigende video's voor alle gebruikers op zijn YouTube-kanaal plaatst.

Bi Phakathi, dit is zijn echte naam, plaatste onlangs op het web de video waarin hij Rudy ontmoet en met hem kletst. Op de video is te zien hoe de twee praten en Phakathi stelt de jongen vragen over zijn leven en wat hij elke dag doet om te overleven. Op de beelden zien we de jongen vertellen hoe ingewikkeld het is om een ​​leven in armoede te leiden. "Ik zou graag willen studeren, - zegt Rudy - maar ik moet werken. Lege blikjes verzamelen en auto's bewaken in ruil voor geld is niet veel, maar het is altijd beter dan niets. Met het geld dat ik verdien, kan ik eten kopen voor mezelf en mijn vader."

Phakathi luistert geïnteresseerd naar zijn woorden en zodra de jongen stopt met praten, overhandigt hij hem een ​​zak met lege blikjes om het verzamelen te vergemakkelijken en een stapel bankbiljetten die hij hem vraagt ​​te tellen. De jongen doet wat hem gevraagd wordt en zegt 350 dollar in handen te hebben. Op dat moment ziet hij Phakathi meer bankbiljetten toevoegen, totdat ze het bedrag van $1000 bereiken. “Neem het geld mee naar huis. - zegt Phakathi tegen de jongen - Doe het zo: geef een deel van het geld aan je vader en houd de rest. Het zal je helpen om een tijdje het hoofd boven water te houden".

In de video zien we Rudy met ongelovige ogen naar de man kijken en na enkele ogenblikken barst hij in tranen uit en blijft hem bedanken voor het mooie gebaar dat hij maakte en dat hij zijn dag mooier heeft gemaakt.

Phakathi is gewend om soortgelijke daden van vrijgevigheid te doen en het vast te leggen. Het doel? De video's op zijn officiële YouTube-kanaal publiceren en het belang verspreiden van kleine en eenvoudige daden van altruïsme. Voor de "Geheime Kerstman" is het belangrijk dat mensen de noodzaak erkennen om anderen te helpen, al is het maar door naar hun verhalen te luisteren. We zouden allemaal een beetje meer geïnspireerd moeten worden door deze man. Vrijgevig en onbaatzuchtig zijn helpt anderen, maar ook onszelf. Goed doen en iemands dag veranderen, kan een geweldige manier zijn om je een beter mens te voelen.

Dank aan deze bijzondere man voor zijn inzet en voor het wijzen op het belang van vrijgevigheid, en veel succes aan Rudy voor zijn toekomst!

Advertisement