Uitgeputte ouders vertrouwen hun twee kinderen toe aan een andere passagier voor de duur van hun vlucht: 2 uur rust

Janine image
door Janine

21 Maart 2022

Uitgeputte ouders vertrouwen hun twee kinderen toe aan een andere passagier voor de duur van hun vlucht: 2 uur rust
Advertisement

Een vrouw vertelde op Reddit hoe een volslagen vreemde haar twee kinderen aan haar "toevertrouwde" tijdens een lijnvlucht vanuit New York. Het lijkt absurd gezien de vele aanbevelingen die volwassenen aan kinderen geven: “Neem geen snoep aan van vreemden" of simpelweg: "Blijf bij mama of papa en vertrouw niemand die je niet kent". Gelukkig kon de onbekende vrouw prima met de vreemde situatie omgaan, maar feit blijft dat het niet elke dag gebeurt dat er twee kinderen aan je worden toevertrouwd. De reden is simpel: mama was te moe en papa maakte van de gelegenheid gebruik om ook een paar uur uit te rusten aan boord van het vliegtuig.

Maar lijkt het je normaal?

via Reddit

Advertisement
Flickr / Carissa Rogers / not the actual photo

Flickr / Carissa Rogers / not the actual photo

Reddit-gebruiker "Mindfulterapeuta186" zag een gezin met twee kinderen terwijl ze in de rij stond voor de veiligheidscontroles op de luchthaven. Ze had gezien dat de moeder erg moe leek, onderuitgezakt op een karretje wachtend op de controles, terwijl haar man probeerde haar wakker te houden en twee kinderen die niet stopten met ruzie maken. Hoewel het half zeven 's ochtends was en de vrouw maar twee uur slaap had gehad, dacht ze de twee kinderen te kunnen kalmeren, gezien haar professionele ervaring als lerares in het basisonderwijs voor kinderen met speciale behoeften. In feite slaagde ze er zonder al te veel problemen in: de twee broers, Daniel (6 jaar) en Eric (9 jaar), begonnen te praten over een videogame waar ze heel veel van hielden, Minecraft. De vaardigheid van de therapeut bleef niet onopgemerkt en de vrouw achter haar die getuige was geweest van het tafereel, in het gezelschap van haar zoon, bedankte haar; de twee begonnen toen een prettig gesprek over therapeutisch werk met kinderen.

Anderhalf uur later stapt de therapeut in het vliegtuig en merkt dat de moeder van de twee kinderen al op haar stoel ligt te slapen, vijf rijen achter haar. Na een tijdje ziet ze de vader met de twee kinderen instappen. Het ene kind, Daniel, zit naast haar, terwijl de vader de therapeut een paar seconden te lang aankijkt: "Is er iets?" vraagt ze. Dan gebeurt er iets onverwachts: de man pakt de instapkaart uit de hand van zijn tweede zoon, Eric, ruilt deze voor die van hem en zegt tegen zijn zoon dat hij naast zijn broer op de stoel aan het gangpad moet gaan zitten; dan loopt hij naar de rij waar zijn vrouw is.

Kortom, de vader liet zijn twee kleine kinderen bewust naast een persoon die hij net een uur eerder had gezien.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De therapeut accepteerde de situatie met tegenzin, maar was blij dat de broers zich uitstekend gedroegen tijdens de vlucht. Nadat ze had uitgelegd hoe het tv-scherm werkte, ging ze een dutje doen. Twee uur later werd ze wakker met een flesje water en wat koekjes: de kinderen hadden erover nagedacht om haar een tussendoortje te geven en dat waardeerde ze erg. Op een gegeven moment werd de moeder van de kinderen onrustig omdat ze hen niet meer zag, maar toen ze ze zag zitten, kalmeerde ze. Aan het einde van de vlucht verontschuldigde de moeder zich bij de vrouw die haar kinderen de hele vlucht naast zich had zitten: haar man had gehoord dat ze een basisschoollerares was die heel goed was met onrustige kinderen en vond het een goed idee om zijn kinderen een paar uur aan haar over te laten.

De therapeut besloot haar verhaal op Reddit: "Op weg naar huis, toen ze eenmaal uit het vliegtuig stapten, bleef de moeder haar kinderen herinneren aan het gevaar van vreemden en hoe ze voorzichtig moeten zijn op plaatsen zo groot als het vliegveld. Daniel gaf me een papieren hart dat hij uit een New York City-brochure had geknipt, dus nu heb ik een nieuwe beste vriend."

Advertisement