Een jonge moeder moet examen doen maar kan geen oppas vinden: de docent biedt aan op het kind te passen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een jonge moeder moet examen doen maar…
De school informeert de moeder dat een onbekende haar dochter ophaalt, maar zij antwoordt: 6-jarige jongen stapt uit bij de verkeerde bushalte: een onbekende brengt hem naar huis

Een jonge moeder moet examen doen maar kan geen oppas vinden: de docent biedt aan op het kind te passen

30 Maart 2022 • Door Janine
1.353
Advertisement

Het opvoeden van een kind is een grote inspanning, iedereen die heeft besloten dit pad in zijn leven te nemen, weet het goed. Een klein kind heeft veel behoeften en elke ouder is er druk mee. Als het je eerste kind is, dan heerst de angst en ook de onervarenheid, en wordt de hulp van andere mensen noodzakelijk.

Vaak zijn het de ouders, broers, zussen, ooms en tantes, andere keren zijn het mensen buiten de familie die een handje helpen. Zoals in het geval waar we je over gaan vertellen.


Katie Lewis is een 22-jarige alleenstaande moeder die nog midden in haar opleiding zat toen ze haar dochtertje kreeg. De vrouw volgde een cursus verpleegkunde en beviel tijdens de voorjaarsvakantie van de kleine Allie.

Toen ze de cursus hervatte, werd Katie door duizend dingen in beslag genomen. Meestal, als ze de deur uit moest voor lessen of een examen, waren het haar ouders die voor het kleine meisje zorgden. Helaas was op een dag, door een gewijzigd schema, Allie's oma niet beschikbaar omdat haar opa voor zijn werk de stad uit was en ook de oppas was niet beschikbaar die ze gewoonlijk belde. Wat moest ze doen? Katie bevond zich in een moeilijke situatie, maar ze moest zo snel mogelijk een oplossing vinden om te voorkomen dat ze het examen zou missen.

Een paar dagen eerder had ze contact opgenomen met haar docente en had ze haar voor de grap verteld dat ze boos was omdat ze vanwege de toets zich al twee weken na de bevalling van haar baby zou moeten scheiden. Ze aarzelde niet en stuurde nog een bericht: "Hallo Dr. George, ik heb moeite om iemand te vinden die op maandag voor mijn baby kan zorgen en ik loop het risico het examen te missen omdat het in de middag is. Om deze reden, vraag ik u om haar mee in de klas te mogen brengen. Ik weet dat het niet iets is dat je normaal gesproken doet, maar ik weet niet hoe ik het anders moet doen". Julia George, professor aan de Universiteit van Texas in Tyler, aarzelde geen moment en antwoordde met deze woorden: "Natuurlijk kun je haar meenemen, dat zou ik leuk vinden”.

Dr. George reageerde geweldig. De vrouw zorgde voor het kleine meisje alsof ze van haarzelf was. Een klasgenoot van Katie, ontroerd door het tafereel van de lerares met de baby in haar armen, besloot het moment vast te leggen op een foto die het web over ging.

"Een alleenstaande moeder zijn is niet gemakkelijk, vooral als je de opleiding moet volgen om verpleegster te worden. - zei Katie - Maar ik heb een geweldige familie die me veel helpt. Mijn docente deed hetzelfde en daar zal ik haar altijd dankbaar voor zijn."

Ouder zijn is geen gemakkelijk beroep, maar dat van een leraar ook niet. Een docent is iemand die zijn leerlingen, ongeacht hun leeftijd, bij de hand neemt en hen zo goed mogelijk begeleidt. Voor de klas staan betekent kennis overbrengen, maar ook om in harmonie te zijn met de studenten en hen te begeleiden op hun levenspad.

Complimenten voor professor George voor het tonen dat altruïsme en empathie met anderen een fundamenteel aspect van ons leven zijn en veel geluk voor Katie en haar lieve Allie.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt