"Mijn kinderen praten 's ochtends pas met me nadat ik koffie heb gedronken”: de regels van deze moeder zorgen voor discussie

Janine image
door Janine

03 April 2022

"Mijn kinderen praten 's ochtends pas met me nadat ik koffie heb gedronken”: de regels van deze moeder zorgen voor discussie
Advertisement

Ouder zijn vergt veel inspanning, maar het biedt ook en vooral ongelooflijk veel vreugde. Het is niet gemakkelijk om je leven niet alleen volgens je kinderen te plannen, maar in zekere zin is het ook noodzakelijk om een ​​kleine persoonlijke ruimte te behouden. Het alternatief zou veel slechter kunnen zijn: leven met een ontevreden vader of moeder omdat ze het slachtoffer zijn van routine zou ook niet gunstig zijn voor het kind. TikTok-influencer Fawna Fitts is een moeder die thuis haar eigen kleine regels voor "overleven" heeft bedacht en een ervan is heel eenvoudig:

“Mijn kinderen mogen pas met me praten als ik mijn eerste kopje koffie op heb!"

via TikTok / tru_n8v

Advertisement
TikTok / tru_n8v

TikTok / tru_n8v

Zorgen voor je persoonlijke ruimtes is erg belangrijk voor zowel de mentale als de fysieke gezondheid: je kunt niet alleen maar werken of je laten overweldigen door de plichten van het leven. We hebben allemaal veel dagelijkse taken, maar afgezien van wat meer stressvolle periodes, mogen we onszelf nooit een beetje ontspanning of een kleine persoonlijke ruimte onthouden om te doen waar we het meest van houden. Voor deze moeder was het bijvoorbeeld essentieel om in de vroege ochtend geen geschreeuw of geklets van haar kinderen te horen, niet voordat ze haar kop koffie had gedronken. Dat maakt Fawna Fitts natuurlijk geen minder aanwezige moeder voor haar kinderen. Voor haar is het essentieel om de dag te beginnen met een heerlijke kop koffie en zo op gang te komen. Haar kinderen hebben deze regel altijd gerespecteerd totdat ze groot zijn geworden, en volgens de moeder zijn ze gelukkig en gezond opgegroeid. Kortom, er is niets mis met voor jezelf zorgen en het is zeker geen gebrek aan respect voor je kinderen.

Advertisement
TikTok / tru_n8v

TikTok / tru_n8v

In haar video's vertelde ze ook hoe ze na verloop van tijd andere regels voor de samenleving thuis “oplegde”, zich ervan bewust dat sommige van deze onthullingen haar volgers zouden hebben gekost. De meest controversiële regel die ze heeft gemeld, en die het meest omstreden is, is bijvoorbeeld dat haar kinderen op 13-jarige leeftijd mochten beginnen met scheldwoorden, “als het maar in een context gebeurt die eerlijk en respectvol is voor volwassenen." Het lijkt er bovendien op dat de vrouw haar kinderen een symbolische huur laat betalen, zelfs als ze nog studeren. Kortom, aan controverses geen gebrek, ook al bestaat het handboek voor het zijn van een goede ouder niet en is de opvoeding van de kinderen altijd een bron van grote controverse en discussie.

Wat denk jij ervan?

Advertisement