"Ik moet hem aan alles herinneren, zelfs mijn verjaardag": een meisje is het zat om de "agenda" te zijn voor haar vriend

Janine image
door Janine

17 April 2022

"Ik moet hem aan alles herinneren, zelfs mijn verjaardag": een meisje is het zat om de "agenda" te zijn voor haar vriend
Advertisement

Zou je alles doen voor je geliefde? Waarschijnlijk zou ieder van ons, overrompeld, ja antwoorden. Maar weten we echt zeker dat dit bij alle paren zo is? Het is in feite niet vanzelfsprekend dat een van de twee partners bereid is zich 100% te geven in een relatie. En helaas kan de andere persoon dit gedrag soms niet volledig accepteren.

Wat gebeurt er in dergelijke gevallen? Er kan een kleine of grote breuk ontstaan binnen de relatie en een mechanisme van eindeloze discussies kan worden geactiveerd. Is dit je nooit overkomen en is je relatie altijd rooskleurig geweest? Dat is niet wat er gebeurde met de Reddit-gebruiker waarover we je gaan vertellen. Het meisje in kwestie wilde vertellen wat er in haar relatie gebeurde om te begrijpen of ze zich op een bepaalde manier verkeerd had gedragen of niet.

via Reddit

Advertisement
Pixabay / Not the actual photo

Pixabay / Not the actual photo

Wat is er precies gebeurd? De Reddit-gebruiker stelde een eenvoudige vraag aan de weblezers: “doe ik er verkeerd aan als ik mijn vriend er niet aan herinner dat ik binnenkort jarig ben?". Een verzoek dat op het eerste gezicht misschien vreemd lijkt. Welke partner zou zich de verjaardag van zijn partner nou niet uit zijn hoofd herinneren? Blijkbaar is die van haar een van de weinige met een soortgelijk probleem. Het meisje zei dat haar vriend een groot gebrek heeft: hij herinnert zich nooit de dingen die hij moet doen. Dat kan gebeuren, jammer dat volgens haar de houding van de jongen alle grenzen overschrijdt.

"Hij herinnert zich nooit iets, tenzij het iets is dat hem aangaat en waar hij al heel lang op wacht. - schreef het meisje in haar post - Eerlijk gezegd denk ik dat hij ervoor kiest om sommige dingen te onthouden en andere niet omdat hij vertrouwt op het feit dat ik er altijd ben om hem aan alles te herinneren. Verjaardagen, etentjes, evenementen, ik moet hem minstens 10 keer iets vertellen voordat hij in actie komt. Wat als ik het niet doe? Dan is het mijn schuld. Als hij iets niet doet omdat hij het vergeet, is het niet zijn probleem, maar het mijne. Hij vertelt me ​​dat ik hem eraan had kunnen herinneren en dat deed ik niet. Het is iets waar we veel over hebben gediscussieerd.

Ze heeft haar vriend meerdere keren verteld dat deze situatie een bron van stress en ongemak was, maar volgens haar heeft hij het niet serieus genomen en blijft hij het probleem onderschatten.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Denk je dat de vrouw het heeft opgegeven? Dan heb je het mis. Juist omdat ze de situatie niet meer aankon, besloot ze de jongen op de proef te stellen. Hoe? Haar verjaardag naderde en ze besloot bewust niets te vertellen. Ook adviseerde ze zijn familie dit niet te doen.

"Mijn moeder vindt ​​dat ik verkeerd handel en ik hem zonder reden in de problemen heb gebracht. - schreef het meisje opnieuw - Maar ik ben ervan overtuigd dat het noodzakelijk is. Hij mag de verjaardag niet vergeten van de persoon van wie hij zegt te houden. Ik doe er alles aan om elk moment dat ik met hem doorbreng speciaal te maken, ik zou heel graag willen dat hij hetzelfde deed".

De antwoorden van het web lieten niet lang op zich wachten en de meeste gebruikers kozen de kant van de vrouw. Zijn gedrag lijkt niet bepaald juist en gerechtvaardigd. Sommigen beweren dat haar vriend haar bijna als een moeder ziet en niet als een levenspartner. Hij vraagt ​​haar hem aan alles te herinneren, maar het is niet mogelijk om dat altijd te doen en hij moet bovenal vermijden haar de schuld te geven. De man heeft altijd vele manieren gehad om gebeurtenissen op te schrijven en te onthouden, ook dankzij de huidige technologie, maar blijkbaar vond hij het niet nodig om dat te doen.

Ondanks alles voelt onze hoofdpersoon zich niet sereen: ze begrijpt niet goed of haar keuze met betrekking tot haar verjaardag goed of fout is. Er zijn veel standpunten en iedereen kan reageren vanuit zijn eigen ervaring: zal het goed zijn?

Wat denk jij ervan? Laat het ons weten.

Advertisement