Deze 52-jarige vrouw is blij geen kinderen te hebben gekregen: "Ik ben altijd vrij geweest om mijn dromen te volgen"

Janine image
door Janine

06 April 2022

Deze 52-jarige vrouw is blij geen kinderen te hebben gekregen: "Ik ben altijd vrij geweest om mijn dromen te volgen"
Advertisement

Jessica Hawk-Ippolito, een 52-jarige lerares, heeft veel over zich doen praten nadat ze haar visie op het moederschap had uitgesproken, of beter gezegd, op haar persoonlijke keuze met betrekking tot het moederschap. De vrouw verklaarde dat ze nooit kinderen wilde en dat ze zo ook gelukkig is, ondanks alles wat de mensen om haar heen er altijd over hebben gezegd. Jessica is zich ervan bewust dat het moederschap een mooie ervaring is en dat kinderen een geschenk zijn... maar het is gewoon niets voor haar!

via TikTok / myteacherface

Advertisement
Facebook / Jessica Hawk

Facebook / Jessica Hawk

In tegenstelling tot vele anderen valt Jessica in die categorie mensen, als we het zo kunnen definiëren, voor wie de verantwoordelijkheden van werk en leven voldoende zijn: de rest van de tijd besteedt ze aan reizen en wat ze echt leuk vindt! Jessica was altijd heel duidelijk met de jongens en mannen met wie ze uitging en trouwde uiteindelijk met een man die dezelfde filosofie deelde. Hoewel de twee later scheidden, was Jessica blij dat ze geen kinderen met hem heeft gekregen. De meeste mensen denken dat alle getrouwde stellen kinderen moeten krijgen, simpelweg omdat ze "getrouwd" zijn, maar dat is niet zo.

Advertisement

Zelfs toen ze trouwde, vroegen enkele vrienden en familieleden haar of ze kinderen zou krijgen met haar man, gezien de grote stap. Het deed er niet toe dat iedereen heel goed wist hoe ze erover dacht:

"Mensen zeiden altijd dat ik van gedachten zou veranderen. En zelfs op mijn trouwdag vroeg iemand me wanneer ik kinderen zou krijgen, maar het is mijn vrije keuze om ze niet te krijgen. Ik heb zoveel vrijheid gehad om mijn dromen na te jagen. Kinderen en het moederschap is fantastisch, maar het is niets voor mij ondanks wat anderen zeggen."

TikTok / myteacherface

TikTok / myteacherface

Dankzij een leven dat vrij is van de verantwoordelijkheden en beperkingen van een ouder, heeft Jessica in verschillende delen van de wereld lesgegeven, een ervaring die haar heeft verrijkt: "Ik heb zoveel geweldige ervaringen gehad en ik hoefde aan niemand te denken, behalve aan mezelf... ik heb van deze mogelijkheid gebruik kunnen maken", zei de lerares.

Aan degenen die haar vragen of ze zich op oudere leeftijd niet alleen zal voelen zonder een kind om voor haar te zorgen, antwoordt Jessica dat ze zich geen zorgen maakt en dat ze nooit iemand op de wereld zou kunnen zetten wiens enige verantwoordelijkheid zal zijn om in de toekomst voor haar te zorgen. Toch lijken veel mensen juist om deze reden een kind te willen. Het kan Jessica echter niets schelen, en ze laat zich niet meeslepen door sociale druk omdat ze blij is dat ze kan blijven reizen, haar studenten les kan geven en haar leven op deze manier kan leiden.

Advertisement