Ze ontdekt dat ze een dochtertje verwacht, maar de familie van haar man geeft een feest met blauwe versieringen

Janine image
door Janine

07 April 2022

Ze ontdekt dat ze een dochtertje verwacht, maar de familie van haar man geeft een feest met blauwe versieringen
Advertisement

De komst van een kind is altijd een geschenk en moet als zodanig worden verwelkomd. Het is niet mogelijk om het geslacht van het kind te kiezen, maar voorkeuren zijn volkomen normaal en legitiem. Maar of je nu een jongen of een meisje wilt, het is iets dat op de tweede plaats zou moeten staan: het belangrijkste is dat alles goed gaat en dat de zwangerschap, moeder en baby geen problemen hebben. Er zijn echter mensen die prioriteit geven aan de kleur van de strik en de ontdekking slecht opvatten - om het zo te zeggen.

Een vrouw luchtte haar hart bij gebruikers van het platform Reddit en vertelde het absurde familieverhaal dat haar overweldigde toen ze ontdekte dat ze een meisje verwachtte.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De vrouw vertelde dat ze 27 jaar was en in verwachting was van haar eerste kind. “Dit is het eerste kleinkind van de familie en ze zeiden dat als de baby een jongen is, we hem de naam van de grootvader zullen geven. Ik had hier geen problemen mee."

Voordat ze het geslacht van het kind wisten, zouden haar man en haar schoonfamilie haar hebben betrokken bij een reeks gebeden en rituelen om het lot in dit opzicht te begunstigen. "Ik vond het niet leuk, maar ik deed het om de vrede te bewaren", schreef de vrouw.

Op dit punt in het verhaal breekt het moment van de ontdekking aan: bij de afspraak met de dokter onthult hij dat er een meisje onderweg is.

“Mijn man huilde in de auto, zette toen de telefoon uit om zich voor zijn familie te verbergen maar vertelde het hen uiteindelijk. Zijn moeder en de anderen spraken hun frustratie en teleurstelling uit, wat mij irriteerde omdat mijn dochter het verdient om gevierd te worden."

De vrouw werd dagenlang op afstand gehouden door de familie van haar man, maar het ergste moest nog komen: toen ze haar gingen bezoeken, begonnen ze met mannelijke bijvoeglijke naamwoorden naar de vrouw te verwijzen. “Ze beweerden dat de resultaten fout waren en deden daarom alsof het een jongen was. Ik had verschillende ruzies met hen nadat ze weigerden ermee te stoppen en mijn man koos hun kant ondanks dat hij zag hoe verkeerd en onredelijk het was wat ze deden."

Advertisement
Maxpixel-Not the actual photo

Maxpixel-Not the actual photo

De toekomstige moeder werd vervolgens benaderd door haar schoonzus, die haar excuses aanbood en voorstelde om een ​​babyshower te organiseren om het nieuwe leven te vieren.

“Ik was zo ontroerd en blij. Maar toen ik daar aankwam, zag ik blauwe ballonnen, blauwe taart en blauwe versieringen met de naam van mijn schoonvader. Ik was zo in de war dat ik moest gaan zitten. Mijn schoonzus legde uit dat ze nog steeds hoopten dat de resultaten over het geslacht onjuist waren. Ik keek naar mijn man en hij was het met haar eens."

Op dat moment liep de situatie onvermijdelijk uit de hand: "Ik verloor mijn geduld en schreeuwde tegen hen allemaal, zeggende dat ze moesten stoppen mijn dochter te behandelen alsof ze ongewenst was en te doen alsof ze niet bestond door een feest te geven voor 'hun denkbeeldige kleinzoon'."

Haar schoonmoeder zou bij die woorden in tranen zijn uitgebarsten, terwijl de vrouw haar tas pakte om weg te gaan.

Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Haar man zou haar zijn gevolgd en een felle ruzie zijn begonnen: "Volgens hem heb ik zijn familie en de nagedachtenis aan zijn vader beledigd door me zo te gedragen. Ik zei hem wakker te worden en de waanzin in het gedrag van zijn familie te zien. Hij zei dat ze tijd nodig hadden om te verwerken dat het een meisje was en geen jongen zoals ze hadden verwacht en stond erop dat ik het mee zou spelen. Ik weigerde en vroeg hem om me naar huis te brengen, maar hij zei nee."

De vrouw belde toen een taxi, maar kreeg een bericht van haar man: totdat ze zich met zijn familie zou verontschuldigen, zou hij niet naar huis terugkeren. De jonge vrouw is niet van plan om dat te doen.

Wat vind je van dit verhaal? Denk je dat ze bij haar standpunt moet blijven of de familie van haar man tegemoet moet komen?

Advertisement