Vrouw vindt een oude houten kist tijdens het schoonmaken van het strand: er zitten munten en antieke voorwerpen in

Janine image
door Janine

13 April 2022

Vrouw vindt een oude houten kist tijdens het schoonmaken van het strand: er zitten munten en antieke voorwerpen in
Advertisement

Wie droomde er als kind niet van om een schatkist of piratenkist te vinden? Met onze fantasie reisden we allemaal in die richtingen toen we jonger waren. Sommigen hebben die nostalgie nog steeds en wat ze tegenwoordig kunnen doen, op hun eigen kleine manier, is antiek verzamelen. Jennie Fitzgerald daarentegen, een 38-jarige Engelse vrouw, kan zeggen dat ze echt een kleine schat op het strand heeft gevonden, net zoals in die scènes waar ze als kind van droomde. De Britse was op eigen initiatief het strand aan het schoonmaken, toen ze plotseling werd aangetrokken door een vreemd object, met een ongewone vorm, in het zand. Ze kon zich niet voorstellen dat het een kistje was met kostbare voorwerpen die tot een ander tijdperk behoorden.

via BBC

Advertisement

It is a haul a pirate would be proud ofūü§© Jennie Fitzgerald, from Norwich, travelled to north Norfolk to take part in a...

Pubblicato da Norwich Evening News su Lunedì 28 marzo 2022

Jennie Fitzgerald woont in Sprowston, een dorpje in Norfolk in Engeland, en was een weekend met haar gezin op een strand in North Norfolk tussen Cart Gap en Happisburgh. De vrouw, die 38 jaar oud is en als secretaresse in een dokterspraktijk werkt, was geschokt toen ze de aard van dat mysterieuze houten voorwerp begreep. Jennie was aan het schoonmaken op het strand en kwam een oude houten kist tegen met een hangslot. Het was een van de verschillende voorwerpen die ze had verzameld omdat ze uit de golven op de kustlijn of op het strand waren gegooid, maar het was beslist waardevoller dan de andere!

Jennie belde onmiddellijk haar man, die zich bij haar voegde om de kist te halen. Toen ze eenmaal thuis waren, liet de man iedereen de ontdekking van de vrouw zien: "Kijk eens, mama heeft een schatkist gevonden!".

Advertisement
Look and learn.com / Not the actual photo

Look and learn.com / Not the actual photo

Jennie en haar man vonden er ongeveer 100 munten in, waarvan sommige lijken te dateren uit het Victoriaanse tijdperk, terwijl andere uit het bewind van George III, dus van 1760 tot 1801. Weer anderen, volgens de getuigenis van de vrouw, lijken middeleeuws of Romeins, omdat ze er beslist ouder uitzien. Naast de munten bevatte de kist edelstenen, waarschijnlijk waardevolle, een zakhorloge en zelfs een flesje parfum. Jennie sprak al haar verbazing uit: "Ik was geschokt, ik zat gewoon naar iedereen te staren." Het is duidelijk dat de echtgenoten de gerechtelijke autoriteiten in het gebied hebben gewaarschuwd.

Zou je ook zo'n klein avontuur willen beleven?

Advertisement