"Bebaarde" vrouw stelt zichzelf voor als vrouwelijk gezicht om reclame te maken voor scheermesjes: "Ze zijn niet alleen voor mannen"

Janine image
door Janine

14 April 2022

"Bebaarde" vrouw stelt zichzelf voor als vrouwelijk gezicht om reclame te maken voor scheermesjes: "Ze zijn niet alleen voor mannen"
Advertisement

Veel mannen pronken tegenwoordig graag met hun baard in elke mogelijke en denkbare vorm en lengte. Het is daarom logisch dat mannen het belangrijkste doel zijn van al die merken die zich bezighouden met scheermesjes en producten die te maken hebben met het scheren van de baard. Maar hoe zit het met die vrouwen die, om redenen die verband houden met bepaalde pathologieën, te maken hebben met de groei van gezichtshaar? Ook zij moeten in feite hun "baard" afscheren. Een jonge vrouw, die zichzelf "thatgirlsare" noemt op TikTok, heeft hier duidelijk haar mening over uitgesproken en beweert dat ze het vrouwelijke gezicht wil worden van een campagne voor de normalisering van scheermesjes voor vrouwen.

via TikTok / thatgirlsare

Advertisement
TikTok / thatgirlsare

TikTok / thatgirlsare

Veel meisjes lijden aan het polycysteus ovariumsyndroom, een aandoening die wordt gekenmerkt door ovulatoire disfuncties, hyperandrogenisme en de aanwezigheid van eierstokken met een polycysteus aspect. Dit is een vrij wijdverbreid klinisch probleem, dat verschillende gevolgen heeft, zowel op reproductief als metabool niveau. Vrouwen die eraan lijden, kunnen bijvoorbeeld last krijgen van bijwerkingen zoals acne of hirsutisme. De jonge vrouw die op TikTok haar "baard" laat zien en ook de manier waarop ze zich met natuurlijkheid scheert, lijdt aan dit syndroom. Pogingen om ongewenst gezichtshaar met de laser te verwijderen waren zinloos. Daarom besloot ze er zo goed mogelijk mee te leven!

Omdat het scheren een onderdeel van haar dagelijks leven is, heeft ze besloten dat de producten die ze koopt ook gericht moeten zijn op vrouwen. Daarom wendde ze zich rechtstreeks tot een van de meest bekende merken voor de productie van scheermesjes, Gilette:

"Ok Gillette, nu ik je aandacht heb, zou je me de eerste vrouw in je commercials willen laten zijn die haar gezicht scheert met een scheermesje? Ik heb 12 jaar ervaring en veel mensen zullen blij zijn om iemand zoals ik hun gezicht te zien scheren. Als een bebaarde vrouw met PCOS is het noodzakelijk dat ik word vertegenwoordigd door iemand zoals ik."

Advertisement
TikTok / thatgirlsare

TikTok / thatgirlsare

Het bericht dat dit meisje in een video plaatste, is dus expliciet gericht aan Gilette en veel gebruikers hebben het op prijs gesteld en het beroemde merk in de reacties getagd. Velen hebben begrepen hoe belangrijk het is om reclame te maken voor een campagne die gericht is op het normaliseren van gezichtshaar bij vrouwen, die natuurlijk altijd de keuze hebben om ze te verwijderen of niet.

Wat denk jij ervan?

Advertisement