Moeder wil niet dat haar kinderen bij vriendjes thuis slapen: “Geen pyjama party, het is een familieregel"

Janine image
door Janine

15 April 2022

Moeder wil niet dat haar kinderen bij vriendjes thuis slapen: “Geen pyjama party, het is een familieregel"
Advertisement

Het instinct van elke ouder is om zijn kinderen te beschermen tegen de valkuilen van het leven, met dien verstande dat elk kind vroeg of laat voor zichzelf zal moeten zorgen. Er is altijd veel discussie over wat de beste methode is om een ​​"goede ouder" te zijn en we zijn ook tot de conclusie gekomen dat er geen eenduidig ​​en alomvattend antwoord is. De perfecte ouder bestaat niet, maar iedereen doet zijn best om dat te zijn. Zo deelde Alissa haar gedachten over “pyjama party’s” op TikTok, dat wil zeggen al die keren dat haar kinderen worden uitgenodigd om te logeren bij een klasgenootje. Deze moeder laat haar kinderen gewoon niet buitenshuis slapen: een familieregel die voor veel discussie heeft gezorgd.

via TikTok / heartmindedmama

Advertisement
TikTok / heartmindedmama

TikTok / heartmindedmama

Het is niet gemakkelijk om een ​​uitnodiging beleefd af te wijzen, maar deze moeder wilde laten zien wat zij doet ​​als de ouders van de vriendjes van haar kinderen haar uitnodigen om de kinderen bij hen huis te laten slapen. Steek je hand op als je nog nooit bij een klasgenoot hebt geslapen of er nog nooit een hebt uitgenodigd! Het is een ervaring die we allemaal minstens één keer in ons leven hebben meegemaakt. Degenen die dit geluk niet hebben gehad, herinneren zich hun jeugd niet met een glimlach. Toch heeft Alissa er een regel van gemaakt dat haar kinderen bij niemand mogen slapen. Niets persoonlijks, natuurlijk, het is gewoon een regel die is ingesteld om kinderen te beschermen voor het geval ze gewond raken in het huis van iemand anders.

In een video op TikTok plaatste de jonge moeder een video waarin ze een gesprek nabootst zoals met de ouders van een ander gezin: "Heel erg bedankt voor de uitnodiging. Het was heel gezellig, maar nu gaan we", begint ze de moeder te groeten als ze haar kinderen gaat ophalen bij het klasgenootje.

Advertisement
TikTok / heartmindedmama

TikTok / heartmindedmama

“Zouden je kinderen hier een keer willen slapen?” vraagt ​​de hypothetische ouder in de geïmproviseerde sketch. "O, heel erg bedankt voor de uitnodiging, maar we hebben eigenlijk een familieregel dat we niet naar logeerpartijtjes gaan", legt Alissa uit. De andere ouder voelt zich duidelijk een beetje beledigd omdat ze meteen aan het ergste denkt: "Ben je bang dat je kinderen gewond raken?".

"Oh, het is helemaal niet persoonlijk, je weet dat we van jullie houden en jullie zijn geweldig. We hebben dezelfde regels voor iedereen... we hebben ook geen pyjama party’s met familie," vervolgt Alissa, “het is gewoon om de kinderen te beschermen voor het geval er iets bij iemand thuis gebeurt, anders zouden we het ons nooit vergeven. En we willen onze kinderen beschermen. Dus nogmaals, het is niets persoonlijks, we doen gewoon niet aan logeerpartijtjes bij andere families. Doei!”

TikTok / heartmindedmama

TikTok / heartmindedmama

Veel gebruikers hebben Alissa bekritiseerd, met het argument dat deze regel haar kinderen enkele van de mooiste herinneringen aan hun jeugd zou hebben ontnomen. Iedereen die nog nooit het genoegen heeft gehad om bij een vriendje te gaan slapen, weet dat ze een leuke en emotionerende ervaring met hun leeftijdsgenoten hebben gemist. Hoe denk jij erover?

Advertisement